[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez tomellada » 9 lis 2017, o 09:08

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Mieszkam w Pl ale telefony wysyłam do Grecji bo tam często bywam i odbieram bez VATu... Nie mam żadnego maila w spamie juz sprawdzalem...
A czy te trakingi to
normalne czy raczej coś nie halo?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
tomellada

Pochwały: 2
Telefon:: Note2
ROM: CM11

Postprzez clorox » 9 lis 2017, o 09:30

Jak przesyłki do Grecji, to wyglada normalne. Jedno co mnie zastanawia to fakt, że Szwajcaria nie jest w EU, więc przesyłki ze Szwajcarii wpadają na VAT. Nie wiem jak w Grecji do tego podchodzą, ale w Polsce się zdarza.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez tomellada » 9 lis 2017, o 10:20

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Wszystko rozumiem ale czy powinienem się martwić czy to normalne że tak długo stoją w miejscu?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
tomellada

Telefon:: Note2
ROM: CM11

Postprzez clorox » 9 lis 2017, o 11:20

Nie wiem jak w Grecji działa poczta. W Polsce takie oczekiwanie to nie jest nic niezwykłego.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez zawel » 9 lis 2017, o 11:37

fish18 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
No dziwne, moja doszła w 5 dni po wylądowaniu i po Twojej (https://dhlecommerce.asia/track/Track?ref=RX593003310DE). Dziwny jest ten status z New York. Z drugiej strony pamiętaj że to zwykła przesyłka, która idzie normalną pocztą a nie kurier więc sporo się może zdarzyć: może wpadła na VAT, może jakoś ją przesyłają do Zabrza...
zawel
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: Mi 9 Lite
ROM: xiaomi.eu

Postprzez rodan77 » 9 lis 2017, o 12:02

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
No dziwne, moja doszła w 5 dni po wylądowaniu i po Twojej (https://dhlecommerce.asia/track/Track?ref=RX593003310DE). Dziwny jest ten status z New York. Z drugiej strony pamiętaj że to zwykła przesyłka, która idzie normalną pocztą a nie kurier więc sporo się może zdarzyć: może wpadła na VAT, może jakoś ją przesyłają do Zabrza...

Moja też lezy w Warszawie od 29.10 https://dhlecommerce.asia/track/Track?ref=RX591957693DE
rodan77
VIP

Pochwały: 94
Telefon:: Meizu 16

Postprzez fish18 » 9 lis 2017, o 18:12

czyli nie jestem sam ;)
fish18

Telefon:: P30 Pro

Postprzez Johnlock » 13 lis 2017, o 10:50

Witam,

Ktoś fachowym okiem może mi powiedzieć, czy to normalne, że statusy tych przesyłek tkwią tak długo bez zmian? Zakupy z JoyBuy :

RG970817419BE
RG970966727BE
Johnlock

Telefon:: Sony Xperia S
ROM: nAOSP 6.1 b13

Postprzez zielony14 » 13 lis 2017, o 10:55

Tak, czekaj spokojnie, ostatni status z 07.11 a Ty już panikujesz :v
Pomoc w zakupach z chin, w wyborze telefonu.
Najnowsze promocje telefonów!

Więcej na pw, bądź "zleceniekupna@gmail.com".
zielony14
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: IPHONE 11 PRO MAX

Postprzez tmk10 » 13 lis 2017, o 13:56

Zamawiał ktoś coś na Gearbeście pod koniec października? DPDUK stoi na nadaniu i nic się nie zmienia... Niby napisane 10-25 dni, ale w tym samym czasie szybciej do Polski dotarły przesyłki wysłane przez pocztę china ordinary post, więc wydaje mi się, że tutaj to po kilku dniach paczka powinna być już w Anglii, a tak nie jest. 14 dni minęło i cisza. Jak przekroczą ten termin to można wołać o jakiś refund? Paczki do mnie dochodzą ostatnio bardzo szybko, takie zwykłe przedmioty kupione po 3-5$ przychodzą w 2 tygodnie od nadania u chińczyka. Rekord to 9 dni od nadania, ale na to się raczej nie nastawiam :D.
tmk10
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: A

Postprzez wacie72 » 13 lis 2017, o 14:12

Moja od 25.10 stoi i to jest normalne .
Z doświadczenia przypuszczam ze w ciągu kilku dni powinno się coś ruszyć.

W dwa tygodnie przychodzi do ciebie drobnica ?
U mnie dwa miesiące to jest średnio przy drobnych rejestrowanych lub nierejestrowanych. Jak ostatnio nierejestrowana dotarła po około 45 dniach to się prawie ze szczęścia popłakałem ;)
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez Johnlock » 13 lis 2017, o 14:59

zielony14 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Druga z 7 listopada, ale pierwsza od 1 nie rusza się dlatego zapytałem się, czy wszystko jest ok. Z JoyBuy kupowałem pierwszy raz dlatego poprosiłem o ekspercką poradę :)
Johnlock

Telefon:: Sony Xperia S
ROM: nAOSP 6.1 b13

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI