Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
12 kwi 2017, o 13:27
Niestety nie wiem jaki to przewoźnik ale to był zakup ze strony yoshop - słuchawki
z tej okazjiW komentarzach ludzie pisali, że już kilka tygodni temu otrzymali swoje przesyłki
12 kwi 2017, o 13:52
Moja przesyłka z yoshop szła 45 dni, ale doszła. Ale bywało, że paczki szły dłużej.
12 kwi 2017, o 14:56
RR234530612AT
Nadal niema a kończy się okres ochrony. Pierwszy raz tak mam.
Otwierać spór?
12 kwi 2017, o 15:21
Zawsze możesz wydłużyć czas ochrony, otwierając spór pewnie zaproponuje to sprzedawca.
12 kwi 2017, o 21:14
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Drugiego numeru nie znajduje wciąż żadna wyszukiwarka. Miał ktoś kiedyś taką sytuację?
Poza tym wcześniej zamiast Info była data z 2100 roku...
edit
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Jakieś logiczne wytłumaczenie? ;(
13 kwi 2017, o 04:13
Czekać
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
13 kwi 2017, o 11:46
Jeśli komuś się pali to zalecam zapytać sprzedawcę o koszty wysyłki EMS/GLOBAL Expres. Przykładowy tracking: LX302209188CN.
Paczka dotarła w 6 dni z Chin. Co ważne praktycznie nie leżała w Wer Warszawa. Zdecydowanie polecam tą formę przesyłki.
13 kwi 2017, o 18:22
Witam jaka poczta wysyła paczki z numeracją LP00xxxxxx , Malaysa ?
Pozdrawiam
13 kwi 2017, o 18:44
Chyba tak, ale ten numer potem zmienia się na jakiś taki: RQ......MY.
Przynajmniej u mnie tak było.
Szła ok. 2 tygodni.
13 kwi 2017, o 19:08
Nie to jest aliexpres standart i oni to potem rozdzielają i wysyłają różnymi pocztami niektórym np. laopost innym malaysa itp.