Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez marcoos1 » 5 kwi 2017, o 20:00
@kubik26
Pracownik PP mógł strzelać i trafić z tym terminem przyjścia lub zwyczajnie wie, że przesyłki z tego punktu przychodza np zawsze w poniedziałki i dlatego podał datę. Wcale nie musi widzieć jakiegoś sekretnego dostępu do trackingu
-
marcoos1
- VIP
-
- Pochwały: 84
- Telefon:: samsung
przez jingiel » 5 kwi 2017, o 20:02
Po prostu wiedział kiedy przylatuje samolot. Żadna tajna wiedza
Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
-
jingiel
-
- Telefon:: sony
przez hzd » 5 kwi 2017, o 20:04
A u mnie dziś mija 50-ty dzień oczekiwania! Dla osłody dodam iż to moje pierwsze zamówienie z Ali.
Gratuluję poczcie malezyjskiej, a raczej grupie Ali, bo jak stwierdził Majfriend to oni wybrali formę wysyłki. I za tą wątpliwą przyjemność zapłaciłem dodatkowo 10$.
Gdyby to była jeszcze jakaś popierdółka, to pal to licho. Ale jest oczywiście inaczej.
-
hzd
-
- Telefon:: motorola
przez marcoos1 » 5 kwi 2017, o 20:06
Czy to jakaś różnica czy paczka pierwsza czy setna? Towar ma przyjść w 60 dni więc jak dziś mija 50ty dzień to jak do tej pory wszystko jest zgodnie o czasie.
-
marcoos1
- VIP
-
- Pochwały: 84
- Telefon:: samsung
przez hzd » 5 kwi 2017, o 20:08
Pierwsze wrażenie jest najważniejsze.
Chyba wszyscy się z tym zgodzą
-
hzd
-
przez clorox » 5 kwi 2017, o 20:53
Pierwsze wrażenie bywa mylne patrząc na nie przez pryzmat późniejszych doświadczeń.

PS: Ludzi też oceniasz na podstawie pierwszego wrażenia?
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
-

clorox
- VIP
-
- Pochwały: 96
- Telefon:: Cool 1
- ROM: leree
przez hzd » 5 kwi 2017, o 21:06
Owszem. Ludzi także.
I wiem że bywa mylące, ale cóż. Na ogół ten schemat się sprawdza.
Jeśli jednak jest inaczej to wtedy czeka mnie miłe zaskoczenie :)
-
hzd
-
przez Bettinka.r » 5 kwi 2017, o 21:08
pierwsze wrażenie może być tylko podstawą do ogarnięcia fuul wiedzy ... i każde kolejne wrażenie z zakupów jest już na bazie -ile się nauczyłeś/aś od forumowych znawców tematów...
mówię na bazie własnego "pierwszego" wtopa....
dzięki Wam wszystkim tutaj można dużo się nauczyć ... a każde kolejne zakupy to :
radość z odzyskiwania -GA PP itp...
nauka cierpliwości -track
szczęście -gdy towar dotrze i jest ok
-
Bettinka.r
-
- Pochwały: 7
- Telefon:: 666560356
przez clorox » 5 kwi 2017, o 21:16
I nie przeszkadza ci, że ktoś może po pierwszym wrażeniu oceniać ciebie? No cóż...

"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
-

clorox
- VIP
-
- Pochwały: 96
- Telefon:: Cool 1
- ROM: leree
przez hzd » 5 kwi 2017, o 21:38
Kompletnie mi to nie przeszkadza. Jestem aspołecznym nihilistą po czterdziestce.
Przeszkadza mi tylko ludzka głupota, buractwo, i smog.
Kończąc ten jakże miły offtop dodam że jak następnym razem nabędę coś drogą zakupu, i dojdzie mi w dwa tygodnie, satysfakcja będzie po mej stronie. I obym nie trafił na tranzyt przez malezje.
-
hzd
-
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI