Dokładnie tak.
Dodam jeszcze od siebie pewne spostrzeżenie - wertując ten wątek zauważyłem, że Poczta Malezyjska największe opóźnienia ma z przesyłkami z KUALA Lumpur, z KUCHING zazwyczaj dochodzą do Polski w mniej niż 30 dni.
Z kolei moja przesyłka z tego co się dowiedziałem nie była wysyłana od razu pocztą malezyjska, a PM była jedynie krajem tranzytowym - być moze to też wpływa na to, że przesyłki idą szybciej - nie wiem.
W każdym razie okazało tez się, że pracownicy PP mają wgląd co do każdego kraju, który pokonuje przesyłka z chin do Polski - okazało się, że pracownik PP z "dobrej woli" przekazał mi ta informację, którą poźniej zaprzeczali inni pracownicy PP mówiąc, że nie dysponuja takimi informacjami - co jest bzdurą.Poczta celowo nie podaje tych informacji, ponieważ to spowodowałoby masę telefonów i skarg, jeśli przesyłka np zaginęłaby w Turcji.
Z tego co udało mi się trudem ustalić, to Poczta Malezyjska wysyła przesyłki droga morską. Prawdopodobnie do Turcji, stamtąd do Francji i do Frankfurta, z kolei stamtąd idzie juz do WER Warszawa. Moja przesyłka, która była w Turcji 28.08 według pracownika PP w warszawie powinna być 3.04 - to zadziwiające, że pracownik PP wiedział z dokłądnością do 1 dnia że przesyłka będzie w wer i to się potwierdziło !! Szkoda, że niestety takich informacji prawdopodobnie już nikt oficjalnie nie otrzyma :(