[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Alyaa » 5 kwi 2017, o 13:41

Ona jest rejestrowana. Będzie widać skan na WER Warszawa - jak nie zatrzymają w UC to potem już Twoja poczta i doręczenie. Ja mam np WER Zabrze - po WER Warszawa już nic nie widać, bo nie zatrzymują pierdółek. Gdyby zatrzymali to by był jeszcze ten status pośredni o UC.
Alyaa
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Oukitel K6000 PRO

Postprzez klakier106 » 5 kwi 2017, o 16:48

Co sądzicie o tej paczce? nr przesyłki RQ085709075MY
Według trackingu od 13 marca status jest następujący
"2017-03-13 12:48
KUCHING, MALAYSIA, Package sent

2017-03-12 19:17
KUCHING B, Posted"
Dodam że przesyłka wysłana 28.02. Czy jest szansa że z tej Malezji wyjdzie w końcu? :roll:
klakier106

Telefon:: Sony

Postprzez clorox » 5 kwi 2017, o 17:21

Przecież masz napisane, że 13.03 została wysłana z Malezji. Średni czas doręczenia poczty malezyjskiej to wg alipaczka.pl 23 dni. Kiedyś dotrze.

PS: Nie wiem skąd ta informacja, ze została nadana 28.02. Chyba wtedy został wygenerowany numer, bo paczka w trackingu pokazała się dopiero 10.03.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez Alyaa » 5 kwi 2017, o 17:30

Idzie tym samym transportem co moja. W przyszłym tygodniu powinna być w Polsce (wczoraj była w Polsce z transportu z 10 marca - kolega tu na forum pisał).
Alyaa
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Oukitel K6000 PRO

Postprzez kubik26 » 5 kwi 2017, o 17:46

Alyaa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie tak.

Dodam jeszcze od siebie pewne spostrzeżenie - wertując ten wątek zauważyłem, że Poczta Malezyjska największe opóźnienia ma z przesyłkami z KUALA Lumpur, z KUCHING zazwyczaj dochodzą do Polski w mniej niż 30 dni.
Z kolei moja przesyłka z tego co się dowiedziałem nie była wysyłana od razu pocztą malezyjska, a PM była jedynie krajem tranzytowym - być moze to też wpływa na to, że przesyłki idą szybciej - nie wiem.
W każdym razie okazało tez się, że pracownicy PP mają wgląd co do każdego kraju, który pokonuje przesyłka z chin do Polski - okazało się, że pracownik PP z "dobrej woli" przekazał mi ta informację, którą poźniej zaprzeczali inni pracownicy PP mówiąc, że nie dysponuja takimi informacjami - co jest bzdurą.Poczta celowo nie podaje tych informacji, ponieważ to spowodowałoby masę telefonów i skarg, jeśli przesyłka np zaginęłaby w Turcji.

Z tego co udało mi się trudem ustalić, to Poczta Malezyjska wysyła przesyłki droga morską. Prawdopodobnie do Turcji, stamtąd do Francji i do Frankfurta, z kolei stamtąd idzie juz do WER Warszawa. Moja przesyłka, która była w Turcji 28.08 według pracownika PP w warszawie powinna być 3.04 - to zadziwiające, że pracownik PP wiedział z dokłądnością do 1 dnia że przesyłka będzie w wer i to się potwierdziło !! Szkoda, że niestety takich informacji prawdopodobnie już nikt oficjalnie nie otrzyma :(
kubik26

Telefon:: apple

Postprzez EmilGG » 5 kwi 2017, o 18:17

Ogólnie z tą pocztą malezyjską to dziwne rzeczy mam 4 paczki wysłane tą pocztą jedna z 24.03 ,04.04 zameldowała się w wer druga z tego samego dnia od tego samego majfrenda jeszcze się w wer nie zameldowała jak i te z 23.02 i 16.03 wygląda jak by to szło całkowicie losowo albo tak długo leżą w wer.
EmilGG

Pochwały: 2
Telefon:: OnePlus 6
ROM: 10

Postprzez marcoos1 » 5 kwi 2017, o 20:00

@kubik26
Pracownik PP mógł strzelać i trafić z tym terminem przyjścia lub zwyczajnie wie, że przesyłki z tego punktu przychodza np zawsze w poniedziałki i dlatego podał datę. Wcale nie musi widzieć jakiegoś sekretnego dostępu do trackingu
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez jingiel » 5 kwi 2017, o 20:02

Po prostu wiedział kiedy przylatuje samolot. Żadna tajna wiedza

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
jingiel

Telefon:: sony

Postprzez hzd » 5 kwi 2017, o 20:04

A u mnie dziś mija 50-ty dzień oczekiwania! Dla osłody dodam iż to moje pierwsze zamówienie z Ali.
Gratuluję poczcie malezyjskiej, a raczej grupie Ali, bo jak stwierdził Majfriend to oni wybrali formę wysyłki. I za tą wątpliwą przyjemność zapłaciłem dodatkowo 10$.
Gdyby to była jeszcze jakaś popierdółka, to pal to licho. Ale jest oczywiście inaczej.
hzd

Telefon:: motorola

Postprzez marcoos1 » 5 kwi 2017, o 20:06

Czy to jakaś różnica czy paczka pierwsza czy setna? Towar ma przyjść w 60 dni więc jak dziś mija 50ty dzień to jak do tej pory wszystko jest zgodnie o czasie.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez hzd » 5 kwi 2017, o 20:08

Pierwsze wrażenie jest najważniejsze.
Chyba wszyscy się z tym zgodzą
hzd

Telefon:: motorola

Postprzez clorox » 5 kwi 2017, o 20:53

Pierwsze wrażenie bywa mylne patrząc na nie przez pryzmat późniejszych doświadczeń. ;-)

PS: Ludzi też oceniasz na podstawie pierwszego wrażenia?
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI