Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

29 mar 2017, o 15:37

Mnie dziwi to, że w żadnym trackingu (poczty estońskiej, cainiano, poczty polskiej, paktrac'ka, universal post) nie ma wysłania listu Estonii. Jest tylko jego nadanie. Wg mnie przesyłka mogła utknąć w Estonii.

29 mar 2017, o 15:53

Jestem w szoku, zobaczcie jak poprawiły się wyniki Maleysia Post w satystykach, było 38 dni a jest 20 :O

https://alipaczka.pl/statystyki/

29 mar 2017, o 16:03

Statystyki się poprawiły a paczek jak nie było tak niema od 23.02 leci z KUALA LUMPUR o tych wysłanych w marcu to nawet nie wspomnę.

29 mar 2017, o 16:07

Moja przesyłka z 14 lutego podpowiada mi że niekoniecznie to prawda.

29 mar 2017, o 16:33

O KUALA LUMPUR faktycznie krąży wiele legend...

Ja też czekam na przesyłkę wysłaną 10.03 z KUCHING do WER i nadal nic się nie zmieniło..

No właśnie, mam zagwostkę, ponieważ zamówiłem towar i sprzedawca podał taki numer listu: LP00069500272235
Przesyłka opuściła Chiny i w Malezji otrzymała nowy numer: RQ085358706MY

Pisząc do Maleysia Post twierdzą, że nie mogą mi udzielić informacji o przesyłce, ponieważ są tylko przewoźnikiem tranzytowym... Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co tu chodzi i jak to działa? Przesyłka wysłana z Chin 5.03, według drugiego numeru nadana 8.03...?

29 mar 2017, o 16:39

@kubik26 to już na stronie PP sprawdzasz (też tak mi leci maszynka do golenia dla męża pocztą malezyjską):
http://screenshooter.net/102856121/wuoejok

29 mar 2017, o 16:46

@Alyaa, dzięki. A długo już czekasz na przesyłkę?

29 mar 2017, o 16:50

13 marzec ostatni status - nie dotarła jeszcze do Polski :)

29 mar 2017, o 16:51

EDIT:
Gdyby kogoś interesowało - nawet nie wiedziałem, że jest taka opcja, mam wpis, że przesyłka malezyjska wyjechała z KUCHING 10.03 i nigdzie nie ma kolejnego wpisu, ale dzwoniąc na pocztę polską dowiedziałem się ciekawych rzeczy :)

Mianowicie, udzielono mi informacji, że moja przesyłka jest w Turcji, następnie ma się kierować do Francji i do Frankfurta i dopiero stamtąd do Warszawy. Planowany termin dostawy niby 6 kwietnia a w WER Warszawa ma być podobno 3.04.

Ciekawe informacje, jak widać przesyłki MY chyba idą drogą lądową...

29 mar 2017, o 17:04

O to ciekawe a gdzie na pocztę dzwoniłeś w swoim mieście czy do głównej centrali??

29 mar 2017, o 17:14

Na infolinię

29 mar 2017, o 17:22

Moja wyjechała właśnie 13-go marca stamtąd. Rzadko patrzę w trackingi, bo paczki tak czy siak przychodzą. Obstawiam, że moja w połowie kwietnia albo i później ;)
Odpowiedz