[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez 15leonsio » 27 mar 2017, o 17:18

Doszło komuś coś ostatnio z Kuala Lumpur? Od 20 lutego żadnego ruchu.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
15leonsio

Pochwały: 1
Telefon:: elephone p7 mini
ROM: 4.2.2

Postprzez 15leonsio » 27 mar 2017, o 17:19

Dodam że u kolesi to samo.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
15leonsio

Telefon:: elephone p7 mini
ROM: 4.2.2

Postprzez kosmogator » 27 mar 2017, o 17:21

10 lutego Kuala Lumpur (nierejestrowana), od tamtego czasu ani widu, ani słychu.
Wieczność bywa naprawdę długa. Szczególnie pod koniec.
What goes around, comes around.
kosmogator

Pochwały: 24
Telefon:: Samsung

Postprzez hzd » 27 mar 2017, o 19:15

Ja czekam od 24.02 i po analizie wpisów na tym forum, dedukuje drogi Watsonie iż samolot z przesyłkami rejestrowanymi wylatuje z Kuala, tak jakoś raz w miesiącu. Jak masz szczęście to czekasz miesiąc, jak paczka dotarła do sortowni a samolot wyleciał wczoraj, to poczekasz trzy miechy.
Mogę się mylić.
Ale raczej nie :)
hzd

Telefon:: motorola

Postprzez rymcymcym » 28 mar 2017, o 15:31

gearbest twierdzi, że skoro przesyłka nie była ubezpieczona, to może mi oddać $69. Pisałem, że żądam skanu reklamacji, ale nic z tego. Chińczyk pisze, że mu przykro, ale nic nie może.
rymcymcym

Telefon:: Sony Xperia

Postprzez kowalwalcz » 28 mar 2017, o 16:13

Alyaa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Upoważnienie + dowód nadania paczki na którym jest podana opłata za paczkę... Mi też wer Warszawa zginęło coś i skutecznie zablokowali mi możliwość dochodzenia roszczenia bo nikt mi do ręki nie da dowodu nadania, w moim przypadku był to list z balonami więc dałem spokój jednak rozumiem ból po utracie $$$

Wysłane z mojego Z2 Plus przy użyciu Tapatalka
kowalwalcz

Pochwały: 2

Postprzez nikoxxx » 29 mar 2017, o 12:11

Witam, mam problem z przesyłka o numerze: RO331814269EE. Na początek dodam zdjęcia z aliexpress i alipaczka:
http://pokazywarka.pl/7rsk55/

Szukałem po internecie co oznacza ten status i wychodzi na to że paczka niby jest w moim mieście. Na stronie poczty polskiej jest tylko ze została nadana (13.03.2017). Strona 17track nie widzi jej wcale. Byłem na poczcie zapytać o paczkę, ale do nich taka nie dotarła jeszcze. Pytanie do Was. Co oznacza ten status? Któremu wierzyć, bo jak się okazuje co strona to inaczej pokazuje.
nikoxxx

Pochwały: 4
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
ROM: RR 7.1.2

Postprzez michu102 » 29 mar 2017, o 12:32

nikoxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Listonosz byl leniwy i sie nie wyrobil z paczkami, dojdzie dzis :p
Ale to tylko moja osobista opinia.
michu102

Telefon:: Letv le1

Postprzez Alyaa » 29 mar 2017, o 15:04

@nikoxxx mi się już zdarzało z poleconymi iż na stronie PP statusy wskakiwały jak już przesyłka była u mnie. Na http://trackitonline.ru też widnieje iż nieudana próba doręczenia. Kilka lat temu tak miałam z kurierem: 3 dni siedziałam i czekałam na papiery, a zawsze rano mail, że będzie przesyłka a potem nic i wieczorem, że nie odebrałam...
Alyaa
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Oukitel K6000 PRO

Postprzez nikoxxx » 29 mar 2017, o 15:15

Właśnie dlatego Was pytam co robić. Na stronie poczty polskiej wisi status że paczka została wysłana i nic więcej. Jak byłem na poczcie (a wlasciwie dwóch), to Pani stwierdziła że paczka jeszcze nie doleciala do Polski. Jak widzicie Aliexpress i Alipaczka mówi co innego. Czasu ochrony mam jeszcze 30 dni więc spokojnie mogę czekać. Bardziej chodzi mi o to, żeby paczka nie wróciła do nadawcy z powodu nieudanego doręczenia.
nikoxxx

Pochwały: 4
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
ROM: RR 7.1.2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI