[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez imol » 16 mar 2017, o 18:38

Ja dokładnie czekam na Redmi Pro w kolorze Grey. Pisałem do Goldiego i odpisał, że paczka została wysłana i niedługo tracking powinien się zmienić.
imol

Telefon:: Huawei

Postprzez alezciebie » 16 mar 2017, o 22:11

Pytanie techniczne: Jak długo przesyłka może leżeć w "międzynarodowej sortowni"? Przesyłka trafiła tam 5 dni temu i status nie zmienił się :-|
alezciebie

Pochwały: 2
Telefon:: Nokia e52

Postprzez marcoos1 » 16 mar 2017, o 23:09

Tyle ile trzeba. Nie ma terminu. Leży i czeka aż pojedzie dalej.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez misteq » 17 mar 2017, o 06:30

Miał ktoś sytuację że według alipaczka przesyłka dotarła do Polski RB181725464SG , a w tracking Poczty Polskiej ciągle status wysłane z kraju nadania
misteq

Telefon:: letv x600

Postprzez clorox » 17 mar 2017, o 08:02

Tak. To przesyłka ekonomiczna. Nie oczekuj trackingu jak dla priorytetu.
Ostatnio edytowano 17 mar 2017, o 11:29 przez clorox, łącznie edytowano 1 raz
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez adminekPL » 17 mar 2017, o 09:26

misteq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Każdy miał taką sytuację, kto kupował za granicą. W przypadku poczty singapurskiej wygląda to tak:

- paczka zostaje wysłana w Singapurze: masz odpowiedni statut na stronie SP i PP.

mija kilka dni, z reguły od 1 do 7 dni i...

- paczka trafia do Polski na lotnisko w PL: masz informację o dotarciu do Polski na stronie SP

znowu mija kilka dni, z reguły od 1 do 10 dni i...

- paczka trafia z lotniska do węzła ekspedycyjno-rozdzielczego w stolicy: masz informację o tym na stronie SP i PP

znowu mija kilka dni, z reguły od 1 do 5 dni i...

- paczka trafia do ciebie. Warunek, że nie trafi na szczegółową weryfikację celną. Jak trafi to dojdzie kilka pośrednich statusów na stronie PP i czas dostawy się wydłuży od kilku dni do kilku tygodni.
adminekPL

Pochwały: 14
Telefon:: nie mam

Postprzez nikoxxx » 17 mar 2017, o 14:11

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja bym poczekał do czwartku. Jak się nic nie zmieni to wtedy napisz do sprzedawcy.

Witam, napisałem do gościa w sprawie mojej paczki, ponieważ nadal nigdzie nie mogę jej śledzić. Odpisał mi:
"dear friend, don't worry,the system hasn't been updated,please wait patiently." Dla przypomnienia numer to: YD247094533YW. Jakie są wasze rady? Czekać do końca czasu ochrony? Może to jakiś fałszywy numer?
nikoxxx

Pochwały: 4
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
ROM: RR 7.1.2

Postprzez jingiel » 17 mar 2017, o 15:17

nikoxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja bym poczekał do czwartku. Jak się nic nie zmieni to wtedy napisz do sprzedawcy.

Witam, napisałem do gościa w sprawie mojej paczki, ponieważ nadal nigdzie nie mogę jej śledzić. Odpisał mi:
"dear friend, don't worry,the system hasn't been updated,please wait patiently." Dla przypomnienia numer to: YD247094533YW. Jakie są wasze rady? Czekać do końca czasu ochrony? Może to jakiś fałszywy numer?

Ile czasu masz do końca ochrony?
jingiel

Telefon:: sony

Postprzez clorox » 17 mar 2017, o 16:25

Nawet jeżeli to fałszywy numer i założysz spór teraz, to i tak Ali da czas na rozstrzygnięcie do końca ochrony. Nic nie przyspieszysz nawet eskalujac. Miałem taką sytuację, że po 30 dniach wiedziałem, że dostałem fałszywy tracking. Założyłem spór i eskalowałem od razu. Cała sprawa ciągnęła się jednak na tyle długo, że kasa wróciła do mnie po 85 dniach od zakupu.
clorox
VIP

Postprzez jingiel » 17 mar 2017, o 16:56

Ee, właśnie dziś po 30 dniach od rzekomej wysyłki Ali przysłało mi maila, że ciągu kilku dostaję zwrot kasy. Od 30 status się nie zmieniał i dlatego założyłem spór. 30 dni jest taki - zgłoszenie wysyłki. Potem nic nie drgnęło, a przesyłka miała być rejestrowana. Sprzedający proponował zwrot 0$. Potem po kilku dniach wkroczyło Ali.
jingiel

Telefon:: sony

Postprzez clorox » 17 mar 2017, o 17:13

No to może coś zmienili na lepsze. U mnie zwlekali dając długi czas na odpowiedzi sprzedawcy. Tyle, że to było rok temu.
clorox
VIP

Postprzez Zorin » 17 mar 2017, o 19:17

Mam jedno pytanie bo nie znalazłem odpowiedzi na nie. Czy celnicy na WER-ach pracują zmianowo i w weekendy czy tylko powiedzmy 7-18?

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
Zorin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI