Na czym on polega? Choć... to mało istotne. My tu... tylko dyskutujemy o przesyłkach :) Od problemów są specjaliści.
Nie. W trackingu Poczty Polskiej pojawiają się
tylko przesyłki rejestrowane, które
trafiły do węzła ekspedycyjno-rozdzielczego. Są też te rejestrowane, które trafiają do universal postal system z Polską, jako krajem docelowym.
A teraz odpowiedź na pytanie, którego nie zadałeś wprost, ale które wydaje mi się, że masz na myśli.
Masz przesyłkę wysłaną rejestrowaną poczta singapurską (Rx....SG). Śledzisz ją non stop na stronach poczty singapusrkiej i polskiej. Na singapurskiej już napisali, że paczka jest w PL. Na polskiej jest nadal status, że wysłano. I zastanawiasz się, dlaczego tak jest. Otóż dlatego, że choć paczka fizycznie jest już zapewne w PL to nie trafiła jeszcze do WER. Jak trafi, w trackingu PP dostaniesz informację, że "Przyjęto w Polsce ", zaś w trackingu SG, że "Arrival at processing center, PL". W przypadku moich kilku przesyłek poprzez SG musiałem czekać od zera do 10 dni. Czytając wypowiedzi innych w sieci wiem, że czasem mija też dłuższy okres między przybyciem danego konteneru z paczką do Polski a trafieniem jego zawartości do WER.
Cierpliwości!Zacznij się denerwować jak minie 2-3 tygodnie od przybycia przesyłki do PL. Wcześniej nie ma sensu. Pozdrawiam :)
Pochwały przyznane za posta: 2