Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

16 lut 2017, o 16:51

Dokładnie tak. Z drugiej strony może zanim zdąży dotrzeć przestaną się CE czepiać. ;-)

16 lut 2017, o 17:04

Mogliby się tak reklamować: z naszą pocztą przeczekasz wszelkie problemy! :)

17 lut 2017, o 00:47

Zyga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kolego, ta przesyłka wcale nie leżała w Polsce miesiąc, tylko tracking który podałeś to fejk, jak mniemam jest to tracking z http://www.sky56.cn/english/track/index

dla przykładu jedna z moich przesyłek:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I następna

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziwnym trafem w każdym z tych przypadków minuta wysyłki i transferu w Polsce to ta sama liczba, a przesyłka za każdym razem trafia do Polski po równo 15 dniach. Każdy kolejny krok w trackingu trwa dokładnie tyle samo czasu! IMHO http://www.sky56.cn po prostu generuje dane na podstawie wcześniej predefiniowanego algorytmu i nie ma to nic wspólnego z rzeczywistym trackingiem.

17 lut 2017, o 08:21

OK... co w takim razie sądzisz o tym drugim numerze:
http://track.trackingmore.com/malaysia- ... 63359.html
Tu także czekałem ponad miesiąc...

17 lut 2017, o 09:37

Cześć :)
Czy byłaby możliwość, żeby ktoś mi powiedział co dzieję się z tymi paczkami ? :)
RK528401824CN
RJ925807530CN
Bo już zaczynam mieć wrażenie, że nie ma sensu brać paczek China Post Registered Air Mail :/

17 lut 2017, o 09:55

Czekaj cierpliwie. Moja przesyłka RF511161271CN też długo wisiała. W przyszłym tygodniu może ci się ruszy dalej.

17 lut 2017, o 10:51

kamys24 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Obrazek

Marudzisz :) Alipaczka pokazuje, że listy i paczki (Rx.....CN) nadane w Szanghaju idą średnio do WER W-wa 41 dni. Ty nadane masz swoje 15 i 20 stycznia wiec jeszcze do średniej nieco brakuje.

Obrazek
Mi jedna paczka szła nieco dłużej. Ale dotarła! :D

Rację mają ci, którzy piszą tu czasem, że kupowanie na aliexpress uczy cierpliwości. Teraz nawet kupując coś na allegro się nie gorączkuję jak dawniej :D

17 lut 2017, o 10:53

czy paczki SF Express od Goldiego kwalifikują się na sobotnią dostawę w DPD (akurat w moim mieście DPD rozwozi w soboty)?

17 lut 2017, o 11:29

Zyga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam już ponad miesiąc na dwie przesyłki pocztą malezyjską... Widocznie ten typ tak ma, nie mniej jednak nie winiłbym polskich celników czy poczty polskiej, bo później zamówione przesyłki pocztą chińską, szwajcarską, czeską już zdążyły dojść... Pewnie gdzieś tam w Malezji tak długo zalegają.

17 lut 2017, o 16:31

zuku napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Teoretycznie powinny. Ja swoją przesyłkę dostałem właśnie w sobotę.

17 lut 2017, o 19:02

Witajcie. Czy ktoś jeszcze się spotkała ze statusem "Order has been cancelled", ale już na poczcie chińskiej? Wczoraj napisałam do jednego sprzedawcy - wydłużył mi czas i zapytał czy będzie ok jak wyśle ponownie, czy mi to nie przeszkadza. Dzisiaj kolejny produkt to samo (inny sprzedawca). Są to pierdółki warte niewiele, sprzedawcy są na ali długo z dobrymi opiniami. Czy może to być wynik np uszkodzenia na poczcie paczek (rzeczy drobne, łatwe do zniszczenia: cyrkonie, lakiery do paznokci)?

18 lut 2017, o 00:13

Mam pytanie ile Wam szła przesyłka wysłana China Post Air Mail? Faktycznie miesiąc czasu czy spodziewać się wcześniej bo w statusie dziś paczka opuściła kraj nadania
Odpowiedz