Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
2 lut 2017, o 08:44
Niech kolega poda numer przesyłki to znajdziemy, jeśli została wysłana... Do mnie właśnie wczoraj dotarła przesyłka pocztą malezyjską, stała w WER Warszawa od 27 grudnia ubiegłego roku. Ogólnie wysłana 16 grudnia więc czas dostawy to 47 dni. Czekam jeszcze na kolejną która stoi na wer od 14 stycznia z tego roku...ta też idzie na rekord
2 lut 2017, o 11:28
RS912998725CH
Została wysłana na pewno. Tylko od 2 dni wyskakuje błąd przy śledzeniu na poczcie polskiej a po skontaktowaniu sie z poczta mówią, że z ich systemem śledzenia jest wszystko ok
2 lut 2017, o 11:38
Przesyłka została wysłana, następny status pewnie będzie gdy pojawi się w Szwajcarii, Nie widze powodów do nie pokoju, po prostu czekaj.
2 lut 2017, o 11:52
Nie sraj ogniem :D Ja jak zamawiałem na lightinthebox pocztą NL to też dostałem numer trackingowy który nie działał. Jak paczka pojawiła się w Holandii to dopiero numer zaczął działać.
2 lut 2017, o 12:08
Ale mi chodzi o to że od 26 stycznia do 31 było wszystko ok ze śledzniem a potem na poczcie polskiej ze maja za duzo zgloszen i sledzenie nie dziala...
2 lut 2017, o 12:09
I w czym Ci to przeszkadza? Przesyłka i tak jest poza granicami Polski, więc po co Ci śledzenie z PP? Pojawi się w Polsce, pojawi się w trackingu poczty.
2 lut 2017, o 12:28
Sprawdź tu
https://track24.net/lub
http://www.17track.net/plA ogólnie to naucz się cierpliwości chłopie :)
Mi kiedyś paczka zginęła na póltora miesiąca i doszła a ty po osmiu dniach się niecierpliwisz :)
3 lut 2017, o 00:29
Witam.
Mam pytanie czy jeśli przesyłka była nadana jako "China Post Ordinary Small Packet Plus" (rozumiem, że to zwykły list nierejestrowany) i od 06-01-2017 roku nie zmienia się jej status (ostatni wpis na alipaczka to
2017-01-06 22:06 Przekazanie do linii lotniczych (ostatni status przesyłek nierejestrowanych) to czy można ją gdzieś w Polsce namierzyć (piszę w Polsce bo chyba skoro przekazano do linii lotniczych prawie miesiąc temu to chyba jest już w naszym pięknym kraju)? Wpisując nr przesyłki na
http://emonitoring.poczta-polska.pl niestety niczego nie znajduje.
Pozdrawiam
Krzysiek
3 lut 2017, o 00:42
Nie sprawdzisz tej przesyłki po wylocie z Chin. Bądź cierpliwy te przesyłki mogą iść więcej niż miesiąc.
3 lut 2017, o 08:28
@szcecik, moje op wyszly z chin podobno 13 listopada i jeszcze ich nie mam, duperele za 1-5$, trzeba czekac i nic wiecej nie poradzisz, jak Ci sie skonczy okres ochronny jedynie mozesz go wydluzyc albo otwierac spor, a poza tym cierpliwosc, cierpliwosc i jeszcze raz morze cierpliwosci, niestety
3 lut 2017, o 08:33
A ja sugeruję koledze poczytanie forumowego FAQ, nie będziesz wtedy szukał nierejestrowanych przesyłek w krajowym trackingu:
faq-dzialu-zakupy-zanim-zadasz-pytanie-przeczytaj-t15077.html
3 lut 2017, o 09:16
Przyznaję bez bicia, że pominąłem FAQ. Dzięki wszystkim za informację. Zacząłem się trochę niepokoić bo zakupy robione ponad tydzień później (11-01-2017) i wysyłane też taką przesyłką już doszły we wtorek a tego z 2 stycznia jeszcze nie ma. Trochę mi na tym zależy bo to jest etui i szkło do telefonu. Telefon też zamawiamy 2 stycznia doszedł 13 a tu cisza. No nic cierpliwość, cierpliwość...
Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka