Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

26 sty 2017, o 17:36

wiesz co, najważniejsze że paczka wyszła z chin przed świętami, może teraz nie aktualizują a nagle się pojawi info że są już bliżej ;) Daj znać jakby Ci się coś zmieniło, też będę pamiętał pozdrawiam

26 sty 2017, o 17:38

Ja mam wielką nadzieję, że paczka wyszła z chin, bo jak nie, to jeszcze sobie poczekamy......

26 sty 2017, o 20:42

Panowie,
jednak nie jest tak kolorowo jak myślałem... :
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadejście 2017-01-16 16:48 TALLINN 11 NON-EEA POST
Wysłanie przesyłki 2017-01-16 16:48 TALLINN 11 NON-EEA POST
Przyjęto w Polsce 2017-01-25 13:02 WER Warszawa
Przesyłka w transporcie 2017-01-25 15:00
Kontrola celna 2017-01-26 16:25 WER Warszawa

Przesyłka nr RS924313025EE

Jakieś doświadczenia ile może trwać taka kontrola ? trochę się zaczynam martwić bo opinie złe na necie krążą... :-/
Ostatnio edytowano 26 sty 2017, o 20:44 przez Kacu, łącznie edytowano 1 raz

26 sty 2017, o 20:44

Wyjaśni się po dwóch kolejnych statusach. Gdzie z grubsza mieszkasz?

26 sty 2017, o 20:46

kosmogator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Katowic bliskie okolice ;)

26 sty 2017, o 20:50

Kacu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak więc spodziewaj się kolejnego statusu przesyłka w transporcie, a następnie ponownie kontrola celna. Przesyłka będzie wtedy w WER Zabrze i tam się zdecyduje czy kolejnym statusem będzie zwolnienie, czy też otrzymasz świstek polecony informujący że VAT do zapłacenia będzie po dostarczeniu mailem dokumentów.

26 sty 2017, o 23:07

kosmogator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak więc spodziewaj się kolejnego statusu przesyłka w transporcie, a następnie ponownie kontrola celna. Przesyłka będzie wtedy w WER Zabrze i tam się zdecyduje czy kolejnym statusem będzie zwolnienie, czy też otrzymasz świstek polecony informujący że VAT do zapłacenia będzie po dostarczeniu mailem dokumentów.

czyżby wróżbita ? :P
\
Kontrola celna 2017-01-26 16:25 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2017-01-26 20:53 WER Warszawa

szybko idzie, aby w zabrzu nie było przestoju :D Miasto ościenne, jest możliwość odbioru z WER-u ? czy trzeba czekać ?

26 sty 2017, o 23:40

Nie ma możliwości odbioru , trzeba czekać.

27 sty 2017, o 01:27

Ja mam teraz pytanko.. widzę że paczka użytkownika Kacu szła jak moja.. tzn mój status:
2017-01-25 15:00 Package in transportation
2017-01-25 14:29 WER Warszawa, Accepted in Poland
także teoretycznie wyszła w tym samym momencie co jego.. Ja jestem z okolic Torunia obręb 80km.. jego została zatrzymana w celnym, a ja nie mam takiej informacji.. Moja paczka szła niby z chin, ale do Omnivy itd itd bo to naprawa gwarancyjna telefonu.. Spemall w końcu po ponad 100dniach naprawił moje LeTV... Niby zarzekają się że nie przyjdzie cło czy te vaty bo wysyłają do siebie do europy i dopiero do mnie.. Jest możliwość że jeszcze mi ją gdzieś w celnym zatrzymają czy po prostu moja paczka ma jakąś adnotacje że jest uregulowane i idzie prosto do mnie? Wolę się przygotować już bo nie mam zamiaru płacić pieniędzy skoro wysłałem telefon tylko na naprawę gwarancyjną..

27 sty 2017, o 01:30

Podaj numer przesyłki.

27 sty 2017, o 01:37

RS924500218EE :)

27 sty 2017, o 01:39

Mati791 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

RS924500218EE :)

Dojdzie do Ciebie w ciągu kilku dni.
Odpowiedz