Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

15 sie 2016, o 21:16

Nie spinaj tak. Pierwszy raz kupiłem cos z aliexpress. ludzie ktorzy zamowili nawet do kilku dni pozniej niz ja swoje telefony juz dostali. dlatego wiec pytam czy wszystko jest okej.

15 sie 2016, o 21:23

Nie spinam się. A Ty skoro kupujesz pierwszy raz, to zacznij od poczytania na forum FAQ i tematów z wiązanych z wysyłka i nie zadawaj takich pytań.

15 sie 2016, o 21:35

Zamawiałem ostatnio drzwi w polskim sklepie stacjonarnym i powiedzieli, że muszę czekać ok 40 dni. I jak poszedłem po ok 30 dniach zapytać jak długo mam jeszcze czekać (lubię mieć drzwi w mieszkaniu) to powiedzieli, że jeszcze nie skompletowali zamówienia i mam czekać.
Tutaj ludzie mają tracking i jak tydzień nic się nie dzieje to panika. Chyba lepiej jak by zupełnie nie było żadnego trackingu. Zamawiasz cokolwiek i mają 60 dni na dostarczenie. Nic nie wiesz dopóki listonosz nie zapuka do drzwi. Może wtedy by się ludzie nauczyli trochę cierpliwości. Paczki idą z drugiego końca świata.
Jak chcę mieć towar szybko to zamawiam z allegro, olx lub idę do sklepu w mieście.
Na każdej aukcji jest podane, że gwarantują dostawę w np 60 dni, więc nie siejcie paniki po 40 dniach, że towar jest gdzieś indziej niż u was.

16 sie 2016, o 01:16

Mam pytanie jak wybiorę seller shipping method jako rodzaj dostawy to gdzie paczka udaje się po wysłaniu z Chin, w jaki sposób paczka trafi do mnie i jakby ktoś mógł dać linka w którym moge śledzić przeslke bo na pierwszej stronie jest kilka i nwm jaki brać

16 sie 2016, o 01:43

Paczka trafia do europy, raz do Anglii czy też Francji, różnie to bywa. W PL dostarcza ją kurier DPD. Śledzenie podawałem już Ci w innym wątku. Całość trwa ok dwóch tygodni.

16 sie 2016, o 08:48

Wczoraj pojawił mi się status mojej przesyłki na stronie poczty polskiej, czy to oznacza że przesyłka jest już w polsce?
Rodzaj przesyłki: List polecony ekonomiczny
Kraj nadania: Czechy
Kraj przeznaczenia: Polska
Masa: 0.64 kg
Status przesyłki:
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie przesyłki 2016-08-15 13:24 International Postal System

16 sie 2016, o 08:52

O tym, że przesyłka pojawiła się w Polsce świadczy odpowiedni status a nie to, że pojawiła się w trackingu PP.
Przecież masz wyraźnie napisane - nadanie.

16 sie 2016, o 09:22

Wysłanie przesyłki 2016-07-20 14:39 SINGAPORE SAL
Nadejście przesyłki 2016-07-23 23:15 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2016-07-27 01:24 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2016-07-27 13:02 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2016-07-27 19:44 WER Zabrze
Zatrzymanie przez urząd celny 2016-07-28 08:26 International Postal System
Zatrzymanie przesyłki w cle 2016-07-28 12:42 International Postal System
Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2016-08-11 12:13 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2016-08-12 05:43 WER Zabrze
Nadejście przesyłki 2016-08-12 16:46 WER Zabrze
Wysłanie przesyłki 2016-08-16 05:09 WER Zabrze
mał ktoś coś takiego ile razy ma iść z zabrza do zabrza?

16 sie 2016, o 19:58

dzisiaj doszła moja przesyłka z xiaomi redmi note 3 pro prime z Hong Kong zakupiony na aliexpress
Obrazek

16 sie 2016, o 23:04

leszekwita1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Od kogo zamawiałeś? Był VAT?

16 sie 2016, o 23:53

Myślisz, że skoro paczka przyszła do odprawy celnej o 7:42 a odprawa zakończona o 9:15 to zdążyli napisać do kupca o przysłanie dokumentów i on im odesłał, żeby oVATowali przesyłkę?

16 sie 2016, o 23:58

Nie, ale paczka szła DHL-em a DHL ostatnio robił tak że informował przez telefon "przy odbiorze będzie do zapłaty dodatkowo ~60 zł" i nie bawili się w wysyłanie dokumentów potwierdzających tylko na wszystko rzucali VAT prawdopodobnie od kwoty zadeklarowanej na paczce
Odpowiedz