przez Maniekgie97 » 19 cze 2016, o 19:22
Dołączę się do dyskusji :)
Co koledzy myślą o SF-Express? Dostałem telefon DHL-em (już płaciłem za niego cło), odesłałem do Chin.
Po naprawie/wymianie na nowy majfrend obiecał, że nie będę musiał płacić cła/vatu, bo wyśle owym "SF-Express".
Mam mu wierzyć? Bo zaznaczyłem, że 2 raz nie zapłacę i nie wiem jak mam to traktować, w razie problemów on zapłaci czy to SF jest tak pewne, że obędzie się bez cła/vatu? :)
Aha, wie ktoś ile trwa naprawa telefonu u producenta (Elephone P8000), wymiana fingerprinta, baterii i może ekranu. Bo wydaje mi się, że nasi niewyspani przyjaciele trochę się obijają.
EDIT: Mam też przesyłkę, która 12.06 stanęła na "Nadejście przesyłki WER-WARSZAWA" i od tej pory nie ma reakcji. Wiem, że przesyłki te nie są szczegółowo śledzone, ale najlepsze jest to, że w ten sam dzień, tą samą pocztą i z tego samego kraju zostały wysłane 3 paczki, 2 z nich doszły w ten sam dzień, a ta najbardziej wyczekiwana nadal "gdzieś" jest, bo jest "WER", ale równie dobrze może być w moim mieście. Jest jakieś wytłumaczenie czemu akurat "ta" paczka musiała dłużej iść (jeśli w ogóle dojdzie).