Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

8 gru 2015, o 17:42

keve napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli naliczenie VAT-u jest już przesądzone? (telefon kom.)

Na 99% tak.

8 gru 2015, o 17:44

KarlosW napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak dla pocieszenia:
07.12.2015 19:51 - Nadejście przesyłki, WER Zabrze

Ja na 3 telefony, które kupiłem w ciągu roku - 2 miały klepnięty vat :)
Już mnie nic nie jest wstanie pocieszyć :mrgreen:

8 gru 2015, o 18:04

Żeby kupować w chinach najlepiej mieć głęboko posuniętą skleroze . Mamy wtedy podwójną radość : przy zakupie i po wizycie listonosza ;-)

8 gru 2015, o 19:43

Lucyfer08 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spokojnie kolego nie masz się czym martwić. Ja czekałem miesiąc na doręczenie. Na dniach pewnie będziesz miał przesyłkę.

W razie czego napisz do nich http://support.gearbest.com/ i się wszystkiego dowiesz.

Tak na marginesie wie ktoś jak długo idzie paczką Magyar posta? Kupiłem kamerkę na Gearbest z magazymu w UE.

8 gru 2015, o 21:17

Już mnie to zaczyna denerwować. 2 tygodnie po wysyłce a tracking nadal nieaktywny...

RB024452654SG - ten numer jest w ogóle legitny?

8 gru 2015, o 21:30

mg1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisz do sprzedawcy czy nr poprawny, jak nie to otwieraj spór.

8 gru 2015, o 21:53

majsterek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pisałem kilkukrotnie, zawsze te same majfrendowskie brednie: "my friend please be pateint, this is international post and may have delay", "we will check" itp. Chińczyki mają w ogóle możliwość sprawdzić co się z tymi paczkami dzieje? Martwi mnie jeszcze to, że pomimo ponad 6k zamówień i 94,7 % pozytywnego feedbacku ogółem, pod aukcją, na której zamówiłem telefon jest 18 stron feedbacków, ale wszystkie mają "No feedback yet". (najwcześniejszy jest z 5 listopada)

8 gru 2015, o 22:06

mg1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pisałem kilkukrotnie, zawsze te same majfrendowskie brednie: "my friend please be pateint, this is international post and may have delay", "we will check" itp. Chińczyki mają w ogóle możliwość sprawdzić co się z tymi paczkami dzieje? Martwi mnie jeszcze to, że pomimo ponad 6k zamówień i 94,7 % pozytywnego feedbacku ogółem, pod aukcją, na której zamówiłem telefon jest 18 stron feedbacków, ale wszystkie mają "No feedback yet". (najwcześniejszy jest z 5 listopada)

Majfriend może jedynie zlozyc reklamacje do urzedu pocztowego jeśli coś jest nie tak z paczką, co nie zmienia faktu że pierwszy status odnośnie przesyłki powinieneś mieć niemal natychmiast "electronic information recived" czy coś takiego, co oznacza że nr został zarejestrowany i paczka czeka na nadanie. Następna sprawa to nie najlepszy feedback, 94% to dość słabo. Ja bym otwierał spór, jak nie ma żadnej informacji z trackingu to nie będziesz miał problemu z full refund.

8 gru 2015, o 22:46

zielony14 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak jest, pisałem o tym zamówieniu kilkukrotnie już, w różnych tematach. Swojego czasu można tam było dostać 32GB gray w całkiem przystępnej cenie bez kombinowania ze kodami/zniżkami.
majsterek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sam już nie wiem. Telefon zamówiony 20 istopada, miałem nadzieję, że przyjdzie przed świętami, ale zaczynam w to wątpić, a otwierać dispute na 45 dni przed końcem ochrony to chyba trochę za wcześnie. Zagroziłem majfrendowi disputem w wiadomości, zobaczymy co odpowie...

PS. 94,7 to naprawdę tak słabo? Ma ktoś jakieś przykre doświadczenia Comwingo? To mój pierwszy zakup u nich, ale spotykałem się z pozytywnymi opiniami o ich sklepie.

8 gru 2015, o 23:34

Zamówiłem 10 paczek z ali i wszystkie stoją połowa od 22.11 druga połowa od 23.11 w Shanghai Pudong.
Wie ktoś o co może chodzić i co robić?
Zakładać spór? Jak tak to jaki?

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kilka numerów:
Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

8 gru 2015, o 23:37

A niby o co ma chodzić? Przesyłki są w drodze.

8 gru 2015, o 23:39

Od 22.11 do 08.12 nie dotarły do WER Warszawa.
Na aliexpress mam ponad 120 zamówień i nigdy takiego cyrku nie miałem, że paczka ponad 2 tygodnie z shanghaiu do polskie leci.
Odpowiedz