Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
4 gru 2015, o 20:21
Moja paczka z tel. leży od:
01.12.2015 07:24
Import (Przesyłka przybyła do kraju przeznaczenia)
Wer Warszawa Ul. Łączyny 8 00-900
Ciekawe czy celny nie będzie grany :> Coś długo leży ?
Deklaracja: 25$ as mp4 player
4 gru 2015, o 20:37
możesz napisać, kiedy kupowałeś i kiedy Ci wysłali? ja też kupiłem u nich - 19.11 i też dostawa przez Sweden Post - na razie mam od 30.11 "shipped by air", coś długo nie może wylądować w Europie ;)
4 gru 2015, o 21:20
11.11 wysyłka 13
4 gru 2015, o 21:55
Mój LeTv x600 od chinatronic wysłany szwedzka pocztą też został zatrzymany przez urząd celny.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
5 gru 2015, o 00:43
Popatrz sobie kilka-kilkanaście stron wstecz. Duża część paczek z pierwszej połowy listopada ma spore opóźnienie, teraz sporej części osób, które się wypowiadają w tym temacie paczki doleciały do Warszawy ( paczki z początku listopada). Nie ma na to rady, paczka leży i czeka aż ktoś się za nią weźmie i dostarczy.
RS346899005NL
Ja też mam ostatni status "The item is on transport to the country of destination" z identyczną datą co Twój, prawdopodobnie nasze paczki trafią do Polski w tym samym czasie :). Może dla nas przyszły tydzień będzie tym wyczekiwanym, oby :)
edit: widzę, że kolega @orionix post usunął, a ja nie zacytowałem go... może dlatego, że w jego nr track są dokładne dane odbiorcy
5 gru 2015, o 08:09

Co to oznacza? Wysyłka do Zabrza ? (Jestem z Krakowa)
5 gru 2015, o 09:06
Tak teraz idzie do wer zabrze gdzie zadecyduja czy zatrzymac w cle czy nie.
5 gru 2015, o 09:23
Tez mam przesyłkę od chinatronic z 11.11 wysłane SE i również zatrzymane w wer Warszawa. Wydaje się ze jakiś urzędnik odróżnia ich paczki. Trzeba zamawiać od innych.[SMILING FACE WITH SMILING EYES]
5 gru 2015, o 10:17
W sumie jak jest paręnaście/dziesiąt paczek w jednej dostawie- tej samej wielkości i identycznie spakowane to nie problem je wyłapać...
5 gru 2015, o 10:55
Mógłby ktoś powiedzieć co to za przesyłka YW-NLSP POP i czy jest pewność że przesyłka do mnie dojdzie?Chodzi o to lenovo a806
5 gru 2015, o 11:12
NL post zapewne. telefon z JD?
5 gru 2015, o 11:49
NL Post albo Yanwen(nieśledzona)