Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

16 paź 2015, o 15:44

piotrekmisk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też mam taki numer. Jest to jakiś nowy typ wysyłki - AliExpress Standard Shipping. Z tego co pisze to może to być wysłane zarówno Singapore Post, Omniva, Posti Finland itd. Aliexpress współpracuje z różnymi przewoźnikami.

Można śledzić: http://global.cainiao.com

Moja od 9 jest w śledzeniu.

Package pick-up failed by warehouse

2015-10-16 15:40:01

Order information received by carrier

2015-10-13 10:17:30

Order fulfillment complete

Coś się pojawiło w koncu.

Wysłane z mojego A820 przy użyciu Tapatalka

16 paź 2015, o 16:28

piecia198001 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przyjdzie jako przesyłka rejestrowana China Post (RXxxxxxxxxxCN)

17 paź 2015, o 07:36

Czy przesyłka może mieć drugi raz status "zatrzymano przesyłkę w cle"? Bo moja pojedzie pewnie jeszcze do Zabrza.
EX013039455SG

17 paź 2015, o 08:08

Z własnego doświadczenia powiem Ci że wielce jest to prawdopodobne że dziś się pojawi status WER Zabrze.

17 paź 2015, o 08:46

Dojechała do WER Rudna Mała, jak ja mieszkam w Krakowie. Zawsze jechała do Zabrza :x.

17 paź 2015, o 08:50

Czekaj cierpliwie na rozwój wydarzeń, bo i tak nic nie możesz zrobić póki co, a cała ta dyskusja i tak niczemu nie służy.

Re: Xiaomi Redmi Note 2 zakup

17 paź 2015, o 09:10

Zamówiłem dla dzieci telefony na tej aukcji.
Pierwszy raz coś kupuje u chińczyka na aliexpress.
Mam w opisie aukcji numer trackingowy kończący się EE (RSXXXXXXXEE) i zgodnie z opisem:

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na stronie (także z FAQ) http://www.17track.net/en/rule-post.shtml znajduje link do śledzenia przesyłek
nadanych w Estonii https://www.omniva.ee/eng
mam informację o nie odnalezieniu mojej przesyłki.
Wy takze tak macie czy ja coś źle sprawdzam ?

17 paź 2015, o 09:17

W FAQ, na który się powołujesz, jest także informacja, że nadanie numeru przesyłki nie jest równoznaczne z jej wysłaniem. Jeśli Przesyłka nie została nadana na poczcie, tracking nie będzie jej pokazywał.

17 paź 2015, o 10:02

Dziękuje za potwierdzenie, że wykonałem to właściwego sprawdzenia
statusu przesyłki.
Przeniesiono mój post tutaj, a pytanie było bardziej w kontekście przesyłek innych użytkowników dotyczących aukcji na Xiaomi Note 2 z dostawą z Estonii.
Pewno teraz się nie dowiem jak jest u innych:)))

17 paź 2015, o 10:33

Nie ma znaczenia jakiego telefonu dotyczy tracking, zasady są takie same, pisz więc w odpowiednim wątku.

17 paź 2015, o 19:29

Witam, mam taki problem kupilem tablet na banggood i niestety tablet trafil zamiast do Polski to trafil do wloch, pisalem z banggood i mi odpisali, ze to pomylka i nie mam sie martwic ale przez dwa dni przesylka jest przesylana wewnatrz kraju i nie widac, ze chca ja odeslac do Polski. Ktos już miał taka sytuacje?

18 paź 2015, o 01:32

Andrzej77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie niby nadane
10.10.2015 też ciągle zupełnie nic w tracking u mnie nie ma do dzisiaj..

Wysłane z mojego TCL M3G przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz