[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez pierwszy » 8 paź 2013, o 13:08

z niemiec (frankfurtu) do brazylii 90 dni to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale do polski?? przecież samoloty latają codziennie na tych trasach... frankfurt-wawa czy monachium-wawa
pierwszy

Pochwały: 4
Telefon:: aquos s2
ROM: 1_35F

Postprzez drago68 » 8 paź 2013, o 13:12

pierwszy napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kiedyś miałem taki status, ze paczka leciała przez Frankfurt i doleciała w ciągu 4 dni do Polski.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez Kasiunieczka » 8 paź 2013, o 13:15

Samoloty pasażerskie TAK. W kwestii Cargo już nie!

Dowiedziałam się też dlaczego paczki do Polski lecą przez Niemcy, Paryż a nawet Szwecję!!! Dlatego, że LOT zamknął linię lotniczą Cargo z Pekinu do Warszawy!!! :-/
Dlatego wszystko leci okrężnymi drogami po to by dostać się na lotnisko Chopina w Warszawie. Singapur jest szybszy bo linia tranzytowa jest prosta. Tego się dowiedziałam, O!!! :mrgreen:

Autor postu otrzymał pochwałę
Obrazek
Kasiunieczka

Pochwały: 2

Postprzez sonic » 8 paź 2013, o 13:21

Kasiunieczka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

no proszę :) niezły z ciebie śledczy :mrgreen:
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
sonic
VIP

Pochwały: 21
Telefon:: Xiaomi

Postprzez shanhaevel » 8 paź 2013, o 13:56

Kasiunieczka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spoko droga... Ehh żeby tylko jeszcze wszyscy Chińczycy oferowali wysyłkę Singpostem.

PS. A przesyłki wprowadzone przed świętami ja stały tak nadal stoją:/
shanhaevel

Postprzez bartazzz » 8 paź 2013, o 14:02

nie bedą oferować bo singpost jest drogi i niestety drobnica będzie szła china post
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez shanhaevel » 8 paź 2013, o 14:03

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A o ile jest droższy od china post wie ktoś może? Bo niektórzy oferują Sinpostem za dodatkową opłatą rzędu 2 max 3$.

Wg tej strony: http://www.gochina.gov.pl/LOT_CARGO loty cargo LOTu z Warszawy do Pekinu odbywają się 3 razy w tygodniu. A tu jest ta sama informacja z oficjalnej strony LOTu: http://www.lot.com/pl/web/lotcargo/aktu ... ktualnosci
Ostatnio edytowano 8 paź 2013, o 14:10 przez shanhaevel, łącznie edytowano 2 razy
shanhaevel

Postprzez bartazzz » 8 paź 2013, o 14:06

to pewnie zalezy od wartości towaru. Generalnie jest to trik, większość opłaty ukrywa się w cenie towaru
http://singpost.com/send-documentparcel ... rates.html
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Igoor » 8 paź 2013, o 15:10

szatri napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie ten sam status, pewnie nasze paczki są na jednej palecie :)

MateuszLDZ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bo to z 4px. Sprawdzaj na 17track
Igoor

Telefon:: brak

Postprzez TJHicks » 8 paź 2013, o 15:38

shanhaevel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moje dwie zamówione przed świętami dotarły właśnie do polski dzisiaj.
TJHicks

Postprzez shanhaevel » 8 paź 2013, o 15:49

TJHicks napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moje dwie zamówione przed świętami dotarły właśnie do polski dzisiaj.

U mnie przesyłka stoi na statusie nadanie i tak od 2.09:/

Sent from my iPad using Tapatalk
shanhaevel

Postprzez szymon_rysiu » 8 paź 2013, o 15:55

Zamówiłem 27.09 telefon, od razu zapłaciłem, sprzedający zaakceptował wpłatę no i tyle by było dobrych rzeczy, najpierw holiday china a teraz chinol się zapiera że wysłał paczkę ale jeszcze jej nie ma w trackingu. Możliwe żeby po prawie 2 tygodniach jeszcze jej nie było widać?? Nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji żeby nie było widać przesyłki. Napisałem do niego żeby nie ściemniał tylko podał mi faktyczną datę wysłania paczki ale potwierdził że niby wysłana paczka ale wina poczty że nie widać trackingu. Pozostałe paczki idą jak krew z nosa. 2 paczki szły 8-10 dni a pozostałe już miesiąc mija.

Jedną paczka wylądowała na lotnisku w Paryżu, a dwie pozostałe jeszcze chyba w chinach :/

Ogólnie to denerwujące to wyczekiwanie ale nie spinam się tylko cierpliwie czekam.

PS. Doliczanie cła za paczki jest tylko przy elektronice czy przy ubraniach też?
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI