przez drago68 » 7 paź 2013, o 12:08
Witam:)
Chciałem podzielić się uwagą na temat czasu dostarczania paczek przez sprzedawców Aliexpress.
A mianowicie zrobiłem zakup 3 przedmiotów u jednego sprzedawcy rozbite na 3 paczki.
Paczki zostały wysłane i czas termin dostarczenia paczek sprzedawca miał ustawiony na 35 dni.
Paczki leżą sobie NULL Pekin od 11-09, czyli już prawie cały miesiąc, więc napisałem żeby sprawdził i jak nic się nie ruszy, będę musiał założyć spór.
Jako kupujący mam takie prawo ,aby przedłużyć czas dostawy paczki "Request To Extend Delivery Date" na prośbę sprzedającego.
Ale co się okazało: sprzedający sam sobie przedłużył czas dostawy bez uzgodnienia ze mną dodatkowo o cały miesiąc wszystkie 3 paczki.!!!!!!
Przyszły e-maile z potwierdzeniem przedłużenia, czyli tamte po zakupie są już nie aktualne, że do 35 dni można otworzyć spór jak coś jest nie tak z paczką.
Widocznie,że chyba może sobie tak zrobić, tylko pytanie ile razy może przedłużać bez naszej wiedzy czas dostarczenia paczki!!!
Przecież można tak do końca świata robić w koło, i paczki się nigdy nie otrzyma, jeżeli by nie doszła.
Napisałem więc dlaczego bez mojej wiedzy tak zrobił to odpisał:
NO, my friend, we protect the security of your money. Because you did not receive, if I do not extend the time orders, ALIEXPRESS will put your money through the exchange rate from U.S. dollars into China's yuan settlement.
So, for your financial security, I extended the order time and freeze your money. Your money is safe. And if you have any questions, you can tell me, we will promptly reply you, thank you.
CZY JEST KTOŚ WSTANIE WYTŁUMACZYĆ MI TO I CZY SIĘ KTOŚ Z WAS Z TAKIM CZYMŚ JUŻ SPOTKAŁ ??????