Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Mimo, że zakupiłem zupełnie inną rzecz, niż smartfon z androjdem, temat jest dla mnie interesujący ze względu na dużą skarbnicę wiedzy dotyczącą wysyłek przedmiotów z dalekiej nam Azji.
Aktualny status mojej przesyłki to:

Czasem wyskakują nic nieznaczące, dwa statusy więcej.
Osoba u której kupiłem przedmiot napisała ostatnio następną wiadomość:
"Dear xx xx,
This is xx xx from China and so sorry to trobule you here again.
In this time, could you please advise if you received the package of this product or not yet? We are some worry about it...
In recently, because Hong Kong Post improved the security checking level, each package must x-ray scanned and the any package which has the battery inside was rejected and returned.
This cause the all battery inside package moved to China Post, the airlines in China mainland overloaded very much, and further cause the shipment has some delay.
We are very sorry and please accept our deeply apology for the all inconvenience caused by this case, this case really is out of our expectation.
Detailed for your package, if you have any questions or any help needed, please kindly feel free to let us know, we are always at here and will try our best to help you.
Have a nice day!
Best Regards,
- xx xx"
Co wyjaśnia, dlaczego przesyłki z Chin mają ostatnimi czasy znaczące opóźnienia. Otóż z tego, czego mogłem dowiedzieć się z powyższej wiadomości wynika, że Hong Kong Post zwiększyło poziom kontroli wychodzących przesyłek i każda przesyłka jest aktualnie skanowana rentgenem.
Każda przesyłka, która zawiera baterie jest odrzucana i odsyłana z powrotem do nadawcy. W konsekwencji wszystkie przesyłki, które nie przeszły kontroli bezpieczeństwa w HKP wysyłane są ponownie poprzez China Post, co powoduje znaczne przeładowanie przewoźnika i opóźnienia w dostarczeniu wyczekiwanych przez nas paczek.
Pozostaje uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na listonosza.
Zazdroszczę szczęśliwcom, którzy mimo tych uniedogodnień otrzymują przesyłki w dobrym czasie.

Tak jak autor posta z którejś poprzedniej strony, który miał identyczne statusy jak ja, jednak z tą różnicą, że jego paczka jest już w Polsce...
Tymczasem u mnie: