Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez Zbyszko » 20 gru 2014, o 23:52
Rozumiem, że chodzi o typowe cargo. Masz na to jakiś dowód?
-
Zbyszko
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 6
- Telefon:: Coolpad 7320
- ROM: Xposed GravityMod v4
przez mlb » 21 gru 2014, o 00:22
Dowodu nie mam , to sa tylko informacje ze wszystkich dostepnych stron do sledzenia paczek, a zamawialem juz z Pekinu, Guangzhou, Shanghai. Zawsze po tych lotniskach kolejny status to WER PL
-
mlb
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 2
- Telefon:: Samsung
przez Zbyszko » 21 gru 2014, o 00:25
Tyle to i ja wiem. ;) Myślałem, że posiadasz jakieś "tajne" informacje. :)
Prześledziłem loty cargo na Okęciu to są tylko z Hong Kongu.
-
Zbyszko
- AKTYWNY
-
przez told » 21 gru 2014, o 00:35
Mam ten sam problem. Też holenderska poczta i 2 tygodnie nie ma nigdzie śladu.:(
-
told
-
przez lagarto » 21 gru 2014, o 02:20
Zaciekawiliście mnie tematem; postanowiłem go zgłębić.
Po analizie ston internetowych lotnisk i informacjach na ich temat zawartych w anglojęzycznej wikipedii znalazłem tylko dwa lotniska, które realizują loty bezpośrednio do Warszawy. Jest to Pekin - jak pisał słusznie Zbyszko oraz Szanghai (z tym, że z tego lotniska do W-wy wylatuje tylko cargo UPS-u).
Wniosek z tego taki, że wszystkie paki z innych lotnisk lecą via Pekin lub przeładowywane są gdzieś poza Chinami - we Frankfurcie czy Moskwie na przykład. A odnotowywane w trackingach to nie jest bo kontener zapieczętowany i nikt nie przerzuca już tam tych paczek pojedynczo.
Taka jest moja teoria - jak ktoś ma wiedzę na ten temat to chętnie się dowiem jak jest naprawdę.
-

lagarto
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 42
- Telefon:: Redmi 4 PRO
przez Zbyszko » 21 gru 2014, o 04:14
Frankfurt jest bardzo prawdopodobny jako lotnisko przeładunkowe. Jedynym punktem zaczepienia potwierdzającym tę tezę jest tracking Yanwen, w którym podany jest numer lotu. Dla przykładu, z kilku podstron wstecz:
"2014-12-16 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LH721"
Lot nr LH721 to Lufthansa (Boeing 748) na linii Beijing (PEK) Frankfurt (FRA)
-
Zbyszko
- AKTYWNY
-
przez Piotrek90 » 21 gru 2014, o 09:52
Wyobraź sobie że widziałem to co piszesz, ale wystarczy minimum chęci i byś widział o co pytałem dokładnie :)
Mi paczka nie idzie z Chin do Holandii, tylko bezpośrednio z Holandii do Polski :)
wyobraź sobie, że się mylisz
-
Piotrek90
-
- Pochwały: 3
- Telefon:: SE
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości