[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez jaku06 » 29 lis 2014, o 14:03

darthpit napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

SR2 4277 wylądował 27.11.

Dięki za info darthpit.
Zatem mój 79 niechybnie wyląduje zaraz po niedzieli.
pzdr.
jaku06

Telefon:: RAZR XT912
ROM: 4.1JB

Postprzez dkx1992 » 29 lis 2014, o 14:38

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A dziwisz mu się, że przeciąga sprawę? Wysłał paczkę, jeśli zrobi full refund, to nie będzie miała ani pieniędzy ani telefonu.
Większość z Was obarcza winą za opóźnienia dostawy sprzedawców, kiedy to winę za to ponosi poczta (nie mówię o sytuacji gdy sprzedawca opóźnia wysyłkę), a oni po wysłaniu paczki nie mają już na nią ŻADNEGO wpływu.
Oczywiście rozumiem Cię, bo mnie też szlag trafia na opóźnienia, mam w tej chwili 4 przesyłki, które są około 2 miesiące w drodze.

Najuczciwiej byłoby wystąpić o refund, ale gdy przesyłka jednak dojdzie do Ciebie zapłacić za towar.

---------------------------------------

Chinol zaproponował parę dni temu że odda teraz połowę kasy i zebym poczekał 20 dni jeszcze i jak nie dojdzie to odda drugie pół kasy. To się zgodziłem, żeby oddał połowę kasy teraz i jak mi się kasa na koncie objawi to wyłącze dispute i poczekam do 15 grudnia. Ale poki co brak odpowiedzi i brak pieniędzy, mam 2 dni do konca disputa i jak nie odpisza i nie zwroci kasy, to zrobie escalate dispute...
dkx1992

Postprzez Jacuss » 29 lis 2014, o 16:05

Gra na zwłokę i debila z Ciebie robi bo jak zwróci 50% kwoty to drugiego 50% nigdy nie zobaczysz, więc szybko rób full refund!!!!
Jacuss
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: One Plus 5

Postprzez walek » 29 lis 2014, o 16:23

Jest może ktoś na forum z Białegostoku, kto wczoraj odebrał przesyłkę o nr RK129763599CN?? Czekałem na tę przesyłkę i wczoraj bardzo się zdziwiłem jak sprawdziłem tracking i okazało się, że przesyłka została doręczona w Białymstoku (ja mieszkam na Pomorzu;-) . I teraz mnie zastanawia czy chińczyk się pomylił czy po prostu fake nr mi podał. Towar za kilka dolarów, więc tragedii nie ma, ale ciekawość mnie zżera, a chińczyk milczy;-)
walek

Telefon:: nokia

Postprzez wacie72 » 29 lis 2014, o 16:27

Skoro towar za kilka $ to pewnie masz numer fałszywy .
Prawdopodobnie za kilka dni paczka spokojnie dojdzie do Ciebie.
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez ebola1972 » 29 lis 2014, o 16:27

Jak towar za parę $ to podał lipny tracking. Twoja paka zapewnie dojdzie nierejestrowaną.

Wysłane z Onda V975m
ebola1972
VIP

Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Postprzez dkx1992 » 29 lis 2014, o 17:29

Jacuss napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

----------------

Sklep i telefon ma feedbacki rzędu 99%, tak więc raczej ściemy nie puszcza, tylko mnie już wkurza to czekania, bo ile można. To już czwarty telefon który ściągam z Ali, nigdy tak nie miałem.
dkx1992

Postprzez AITD » 29 lis 2014, o 17:31

Moja paczka jest od 21.11 w Polsce.

Dokumenty wysłałem od razu. Nadal nie ma zwolnienia. Zaczynam się zastanawiać, czy paczka dojdzie w najbliższym tygodniu.

Czy ktoś jeszcze ma taką sytuację, że WER Zabrze robi sobie żarty z odprawą celną i wysyłką? Idzie to jakoś przyspieszyć ? Dodzwonić się do nich nie dałem rady :-P Jest sens w ogóle dzwonić do nich, czy może po prostu mnie oleją? :-/

Z Chin przez Holandię do Polski w 5 dni. W Polsce już 8 dni, a na doręczenie w najbliższych dniach nie ma szans..
AITD

Pochwały: 2
Telefon:: HTC

Postprzez Jacuss » 29 lis 2014, o 17:34

Rób jak chcesz ale potem nie płacz, że Cię oszukał :-) to że ma dużo feedbacku to nic nie znaczy, bo jak zaakceptujesz 50% to już drugiego dispute nie zrobisz, A inaczej nie odda Ci kasy

Wysłane z mojego ASUS_T00F przy użyciu Tapatalka
Jacuss
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: One Plus 5

Postprzez drago68 » 29 lis 2014, o 17:37

AITD napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

UC Zabrze jest zapchany przesyłkami. Nic Tobie nie przyśpieszy dzwonienie do nich, choć możesz próbować i zapytać się o Swoją przesyłkę.
Przeważnie odprawiają od 3- 15 dni , ale średnio wychodzi około 10-12 dni. Bynajmniej miałem tak parę razy i nie ma reguły kiedy zwolnią przesyłkę.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez AITD » 29 lis 2014, o 17:50

*UP

Dzięki za informacje, dobrze wiedzieć , czyli na Mikołaja też nie dojdzie.

[offtopic] Dziewczyna już przestaje mi wierzyć , myśli że zapomniałem o jej urodzinach. Na Mikołaja też nic nie przygotowałem, bo stwierdziłem, że kupię jeden porządny prezent - smartfona na dwie okazje :-D Chyba pozostają mi słodycze + wydrukowana kartka z trackingiem.. Ech, już nawet nie mam sił się denerwować :-D [/offtopic]
AITD

Pochwały: 2
Telefon:: HTC

Postprzez maciejet » 29 lis 2014, o 18:07

Czy ktoś z Was otrzymał w ostatnim czasie przesyłkę Singapur Post wysłaną z SR1 ? Po raz pierwszy mam paczkę wysyłaną z SR 1 więc może ktoś mógłby powiedzieć jak w ostatnim czasie wygląda prędkość dostarczenia przesyłki właśnie z SR 1. Kiedyś z SR 2 i SR 5 przychodziło stosunkowo szybko a większość moich ostatnich przesyłek to NL lub też CP dlatego też chętnie usłyszałbym głos kogoś kto przerabiał SR1 bo nie wiem czego się spodziewać.
maciejet

Pochwały: 1
Telefon:: Overmax

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI