Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
30 paź 2014, o 18:15
To czemu moje nie trafiają do uc zabrze albo do innego uc? chyba ze wszytsko co leci na krakow tylko tak ma. To niesety w takim wypadku macie pecha.
30 paź 2014, o 18:31
A skąd wiesz ,że listem ekonomicznym masz już statusy na PP ?? Czy masz numer z SG czy z HK ? Ale napiszę Ci ,że nie ma to znaczenia byle paczka doszła i była rejestrowana . Jedynie co możesz zrobić jak SG miał tańszą o te 5 $ i taką Ci wysłał to niech zwraca za wysyłkę i nie powinien robić problemów. A Jak już odbierzesz i wszystko będzie ok to zakładasz spór o zwrot kosztów za wysyłkę ( tam jest taka opcja zmiana przewoźnika bez uprzedzenia) opisujesz ,że zapłaciłeś za HK a wysłał SG i dostaniesz zwrot ( wpisujesz 5 $ ) Tylko jak pisałem wcześniej już go zapytaj dlaczego tak a nie jak chciałeś
no mam nr przesyłki to rf284203442SG, co o tym sądzisz??
30 paź 2014, o 18:42
oops zwielokrotnił mi się post :)
Ostatnio edytowano 30 paź 2014, o 18:45 przez
pete67, łącznie edytowano 1 raz
30 paź 2014, o 18:44
heh... zakup u Goldiego...
rewelacyjny czas realizacji i dostawy 9 dni
tyle że niefart chyba...
2014-10-29 16:08 WER Warszawa Held by customs
no ciekawe :) jest 30 wieczór i jeszcze nie wyszło więc... ?
oj oj oj..:)
30 paź 2014, o 19:13
A skąd wiesz ,że listem ekonomicznym masz już statusy na PP ?? Czy masz numer z SG czy z HK ? Ale napiszę Ci ,że nie ma to znaczenia byle paczka doszła i była rejestrowana . Jedynie co możesz zrobić jak SG miał tańszą o te 5 $ i taką Ci wysłał to niech zwraca za wysyłkę i nie powinien robić problemów. A Jak już odbierzesz i wszystko będzie ok to zakładasz spór o zwrot kosztów za wysyłkę ( tam jest taka opcja zmiana przewoźnika bez uprzedzenia) opisujesz ,że zapłaciłeś za HK a wysłał SG i dostaniesz zwrot ( wpisujesz 5 $ ) Tylko jak pisałem wcześniej już go zapytaj dlaczego tak a nie jak chciałeś
no mam nr przesyłki to rf284203442SG, co o tym sądzisz??
30 paź 2014, o 20:07
Tak to jest jak sie kupuje na allegro . Masz teraz problem . Jedynie do gościa ciśnij czekaj co odpisze(max 2 dni na odpowiedź ) a jak nie to pisz do allegro niech interweniują .Masz zaznaczone w jego aukcji 20 dni więc jego problem . A numer Cię nie interesuje jak by sie tłumaczył ,że to leci . Kupiłeś u niego i z z nim zawarłeś umowę na warunkach podanych na aukcji .
30 paź 2014, o 20:36
z tego co wyczytałem to despatch 4236 jeszcze nie dotarł do polski... ale przycisnę może co więcej powie.
30 paź 2014, o 20:45
Nie dotarł(lub dotarł ale leży gdzieś w kolejce na rozpakowanie). Też na niego czekam.