Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
24 paź 2014, o 10:42
Ostatnio miałem paczkę nierejstrowana która przyszła w 7 dni
24 paź 2014, o 10:44
mam pytanie.Miał ktoś taka sytuacje ze paczka w SG post ma despached to overseas 20.10 a w systemie poczty polskiej wogole nie jest widoczna? zawsze tak mialem ze praktycznie od razu sie pojawiała jakos Sr2 lub SR5 a teray nic nie moge sprawdzic nawet orientacyjnie kiedy mzoe przyjsc do P
24 paź 2014, o 11:05
@hellhammer
Tak ale teraz chińczyk podaje dwa abyś nie mógł założyć sporu ,że paczka nie leci stąd te fikcyjne YANWEN stworzyli gdzie są niby statusy
24 paź 2014, o 11:23
Mi z kolei nie pokazuje na stronie PP paczki wysłanej w ostatnim tygodniu china post, ale wg każdego innego trackingu jest już w drodze do Polski. Podejrzewam jakiś błąd naszej poczty po prostu :/ i nie ma chyba za bardzo czym się przejmować.
24 paź 2014, o 11:28
Te same problemy z polskim trackingiem mialem przy wysyłce NL post. Dopiero jak paczka dotarła do Polski pojawiła się na trackingu PP.
24 paź 2014, o 12:11
Powtarzam, że w Łodzi nie mamy uc pocztowego i mogę sobie za to dać uciąć rękę.
24 paź 2014, o 12:21
W Łodzi jest zarówno WER (czyli rozdzielnia poczty, tak w skórcie i wielkim urposzczeniu) jak i Urzad Celny Łódz jak i izba Celna Łódz :D oddawaj rece :D
Urząd Celny - Kod Jednostki: 361000 ul. Ustronna 3/9 93-350 Łódź
Izba Celna - ul. Świętej Teresy 106, 91-341 Łódź
Węzeł rozdzielczy czyli WER na ul Włókniarzy :D
24 paź 2014, o 12:27
Co innego Urząd Celny, a co innego Urząd Celny POCZTOWY. Np. w Rzeszowie jest Urząd Celny, ale Celny Pocztowy jest w Przemyślu.
24 paź 2014, o 12:33
Bo uc pocztowych jest niewiele w Polsce np w Wawie, Przemyslu, Zabrzu, Gdyni, Gdansku, Szczecinie i Poznaniu i chyba w Pruszczu Gdańskim. Jak UC Pocztowy WAWA zatrzyma paczke to trafia do anszego WER i przewaznie UC rozpatruje taka przsylke, i oni ja zatrzymuja. W Lublinie nie ma UC POCZTOWEGO a miałem zatrzymano w UC Lublin!
24 paź 2014, o 14:46
Powtarzam po raz kolejny, w Łodzi nie ma uc pocztowego, a łódzkie paczki obrabia Warszawa.
24 paź 2014, o 14:55
Czy to aż tak ważna kwestia, żeby się kłócić, czy WER czy UC czy inna instytucja istnieje w Łodzi? No błagam :)