Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
17 paź 2014, o 07:56
przeciez to wiadomoe ze despatche sr2 i sr5 to nie te same numery i nie ida po kolei. zreszta despatch z sr2 czy z samego sr5 tez nie musi isc po kolei. moze przyjsc najpierw 4215 sr5 a potem np 4213 sr5
17 paź 2014, o 08:08
Czy dzisiaj utknela komus paczka w wer zabrze?
17 paź 2014, o 08:15
Mi wczoraj o 22:33 wpłynęła do WER Zabrze i dziś o 5:13 wyjechała więc nie wiem co jest grane z Twoja paczką.
17 paź 2014, o 08:28
Mi wczoraj o 22:33 wpłynęła do WER Zabrze i dziś o 5:13 wyjechała więc nie wiem co jest grane z Twoja paczką.
A byla zatrzymana w UC czy tylko wjechala i wyjechala?
17 paź 2014, o 08:30
A byla zatrzymana w UC czy tylko wjechala i wyjechala?
17 paź 2014, o 09:06
Tak , zatrzymana przez UC w Zabrzu .Juz w Warszawie ja zatrzymali a teraz Zabrze dokona formalnosci.Chyba ze puszcza ale raczej nikle szanse ...
Ostatnio edytowano 17 paź 2014, o 09:07 przez
Malojk, łącznie edytowano 1 raz
17 paź 2014, o 09:06
Czasem potrafi przelezakowac 1-2 dni. Nic w tym dziwnego. Mi kiedyś do wer lublin przyjechala we wtorek o 20.38 a wyszla dopiero w czwartek o 5.40 ale ani uc wawa ani w lublinie nie zatrzymalo, wiec spokojnie. Chyba ze ty masz zatrzymano przez uc.
Edit.
No to jak byla zatrzymana w uc wawa i uc w zabrzu to na 99% masz vat takze, dzialaj z papierami zeby przyspieszyc proces wyjscia :) wiec nie rozumie Twojego stwierdzenie z poprzedniego postu ze utknela :)
Ostatnio edytowano 17 paź 2014, o 09:10 przez
hellhammer, łącznie edytowano 1 raz
17 paź 2014, o 09:10
Tak , zatrzymana przez UC w Zabrzu .Juz w Warszawie ja zatrzymali a teraz Zabrze dokona formalnosci.Chyba ze puszcza ale raczej nikle szanse ...
Jeśli Ci zatrzymał UC to oni raczej nie puszczą dalej bo musisz przedstawic dowód zakupu, teraz przyjdzie list z UC co masz zrobić i gdzie wysłac dokumenty.
17 paź 2014, o 09:18
Jeśli Ci zatrzymał UC to oni raczej nie puszczą dalej bo musisz przedstawic dowód zakupu, teraz przyjdzie list z UC co masz zrobić i gdzie wysłac dokumenty.
17 paź 2014, o 09:27
Ja juz bym nie czekał, tylko brał sie za robote :) zadzownił o numer magazynowy, potem mail ze printscreenem aukcji oraz rauchunku bankowego przelewu za ten towar i wtedy oni nalicza i odrazu puszcza. Bo teraz to masz 1% szansy, że puszczą. a tak może jeszcze dziś by wyszła.