[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez kfiatuszek90 » 10 paź 2014, o 21:09

w końcu coś sie ruszyło :p

Nadanie przesyłki 2014-08-30 20:56 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2014-09-10 10:01 BEIJING
Nadejście przesyłki 2014-10-10 10:34 WER Warszawa
kfiatuszek90

Telefon:: iphone

Postprzez lagarto » 10 paź 2014, o 22:00

marcin.a napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też miałem "Finland" zamiast "Poland".
Skończyło się w sumie dobrze ale nie zazdroszczę jak Twoja paczka przejdzie taką drogę. Popatrz sobie na tracking - nie będę wklejał bo zajmie pół strony ;)

http://r4v.pl/sledzenie/detail.php?id=RM600542731CN

Co najlepsze Chińczyk zaadresował dobrze - na paczce było POLAND jak wół. Poczta musiała coś pomieszać.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez crod » 11 paź 2014, o 07:21

Wiecie co znaczy "Shipment re-labelled" na tym trackingu ze strony NL Postu ? Na 17track.com jest status "not found"
Wed Oct 1 02:15 Shipment re-labelled
Wed Oct 1 02:08 Shipment is pre-alerted
crod

Telefon:: Sony Ericsson

Postprzez hellhammer » 11 paź 2014, o 11:33

No i Panowie China POST po 48 dniach od zamówienia i 38 od wylotu zawital wczoraj w WER wawa
Despatch 4110 wczoraj o 20.46 weszlo do wer wawa a dziś już w wer Lublin :)
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez fake4r » 11 paź 2014, o 11:36

marcin.a napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeżeli to pewny sprzedawca to raczej poczta coś namieszała.
Ostatnio mi też paczka poszła zamiast do Polski to do UK, tam wyleżała się ponad 2 tygodnie i w końcu wylądowała w PL.
Tak że czekaj i sprawdzaj statusy.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez blue_voyager » 11 paź 2014, o 11:48

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi też doszły wczoraj do Warszawy dwie paczki kupione 51(!) dni temu. Marudy płaczące, że już dwa tygodnie nie ma ich paczki niech się cieszą , że nie czekają dwa miesiące.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Andrewko » 11 paź 2014, o 11:57

Andrewko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie chcę Cię martwić ja miałem WEDO status przez ponad 3 miesiące Poland Dispatching teraz minęło ponad 4,5 i już mam System Interface exceptions,Please try again! .Czyli już o niej zapomniałem bo to już wiadomo w moim przypadku ,że nie dotrze

Poczekam jeszcze troszkę i założę spór. Dzięki za odpowiedź

Moje WEDO doszło dzisiaj. 33 dni. Teraz wolę dopłacić tego dolca czy dwa i wysłać Singpost czy HK post.
Andrewko
AKTYWNY

Pochwały: 19
Telefon:: Inew v3
ROM: 1.0.8 Gps Fix

Postprzez r4v » 11 paź 2014, o 12:02

lagarto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tylko raz się spotkałem z nr'em który miał złą sumę kontrolną a był prawidłowy. To był jakiś dziwny przewoźnik, hong kong express czy coś.
r4v

Pochwały: 14
Telefon:: Coolpad F1
ROM: MIUIv5

Postprzez hellhammer » 11 paź 2014, o 12:25

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi też doszły wczoraj do Warszawy dwie paczki kupione 51(!) dni temu. Marudy płaczące, że już dwa tygodnie nie ma ich paczki niech się cieszą , że nie czekają dwa miesiące.

no to poczekales jak ja :) a nawet trochę dluzej :) w sumie to była paczka na której zalezalo mi najbardziej na czasie i ta info dalem sprzedawcy :) bo akurat to był prezent na urodziny dla mojej dziewczyny :) zamawiane miech przed jej urodzinami a przyszedł prawie miech po jej urudzinach do PL :)
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez Malojk » 11 paź 2014, o 15:03

Jak dlugo Wam wisialy paczki na sortowni w Amsterdamie?Moja od 10.09 tam jest ... NLPost tak zawsze ?
Malojk
AKTYWNY

Telefon:: Zopo c2 Platinium
ROM: 32

Postprzez lexio » 11 paź 2014, o 17:51

Malojk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie ma reguły mi doszło można napisać błyskawicznie (23 godziny z minutami) i ciekawe ,że nie było wylotu z wer warszawa
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nadejście wer warszawa a po dwóch dniach wysłanie z miasta oddalonego od wawy 400 km ,nie było skanu wysłanie wer warszawa
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez wacie72 » 11 paź 2014, o 23:30

Czy dziś doleciały jakieś przesyłki do wawy ? Chodzi mi o nr despatch , no chyba że w weekendy nie "latają" ;)
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI