[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez lukaszek36 » 6 paź 2014, o 09:14

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Myślałem, że leżało na lotnisku od 6.09, a 29.09 już poleciało.
lukaszek36

Telefon:: Samsung

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez katny » 6 paź 2014, o 09:27

Zanim napiszesz że coś Ci zaginelo poczytaj z cztery ostatnie strony tego tematu i zobaczysz że nie ma po co siać paniki
katny

Pochwały: 2

Postprzez sebcio93 » 6 paź 2014, o 10:21

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to ładnie ja na swojej paczce też z SHANGHAI mam:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I coś długo już leci, a do tego kupiłem przedmiot 28 sierpnia....
sebcio93

Telefon:: Samsung Galaxy S3

Postprzez lexio » 6 paź 2014, o 11:22

Pytajcie sprzedawców jeżeli wysyłają pocztą chińską to czy lotem paka czy lądową drogą mi taką wysłał ze słynnego Urumqi .Czekałem ponad 1,5 miesiąca paczka doszła . Był to telefon(nokia 6300 za 24 $) wraz z baterią . Jak zapytałem dlaczego wysłał mi CN odpisał ze tylko lądowo można z baterią . Mało tego dodam iż zamawiałem bez baterii ale taki kaprys chińczyka dodać gratis + pokrowiec na telefon 5,5 cala :D oraz szpilkę to telefonów z androidem do gniazdka słuchawkowego . Status długo się nie zmieniał aż nagle od wer warszawa dwa dni później odbiór . Z dostawami to loteria jak i dziwnymi zniknięciami paczek nierejestrowanych do tego trzeba się przyzwyczaić i być cierpliwym. Te nierejestrowane też można śledzić (jeżeli to nie fikcja i mały zabieg chińczyków przed wcześniejszym sporem ) ale tylko do przybycia w PL
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez piotrekrns » 6 paź 2014, o 11:36

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeszcze miech bardzo nie minal :-D

Fakt moja pomyłka. Pisząc posta myślałem o czymś innym :) Czyli mówicie, że to raczej normalne jeśli od prawie miesiąca status przesyłki nie ulega zmianie?? To dopiero moje drugie zakupy i poprzednią paczkę miałem po półtorej tyg od dnia zamówienia.
piotrekrns

Telefon:: Star w800

Postprzez perki1 » 6 paź 2014, o 12:36

To sa daty nadania wszystkich aktualnych moich przesyłek.Żadna nie dotarła. Trackingi wogóle sie nie zmieniają.Paczki nadane koło 20 wrzesnia zostały opłacone w sierpniu przy czym przez 2-3 tygodnie tracking nie działał a po tym czasie dopiero pokazało ze paczka została nadana.To wina kumulacji chinskiego swięta i seven seas sale?

25.08
21.08
21.09
04.09
04.09
20.09
28.09
22.09
24.09
27.09
28.09
perki1

Telefon:: Iphone

Postprzez karolw2 » 6 paź 2014, o 13:02

W moim przypadku starsze przesyłki gdzieś utknęły, a te nowsze dochodzą w miarę normalnie 1,5 tyg-3tyg.
karolw2

Pochwały: 4
Telefon:: Nokia

Postprzez anka81 » 6 paź 2014, o 13:05

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A kiedy kupiłeś ten telefon bo ja czekam tez na paczkę z Urumgi i cisza
anka81

Pochwały: 1
Telefon:: kazam

Postprzez iskierka1992 » 6 paź 2014, o 13:06

anka81 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A kiedy kupiłeś ten telefon bo ja czekam tez na paczkę z Urumgi i cisza

kocham Urumqi <3 paczka z lipca, ale majfrend napisal " dont worry" :D to czekam:) zakupy Chinskie dla cierpliwych przeciez :)
iskierka1992

Pochwały: 1
Telefon:: Samsung
ROM: 12

Postprzez Copart » 6 paź 2014, o 13:19

Copart napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pewnie Cie nie pocieszę, ale moja wisi od 10.09 :(

Tym razem dobre wieści :) Dzisiaj zameldowała się w WER Wawa
Copart

Pochwały: 2
Telefon:: Galaxy S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI