Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
26 wrz 2014, o 12:45
3 sztuki zakupiłem. Skoro tak to dlaczego jest podany błędny tracking?
26 wrz 2014, o 12:50
Żeby transakcja mogła przejść dalej. Częsta praktyka jak się coś kupuje za parę $ to często wysyłają listem nierejestrowanym.
Napisz wprost do sprzedawcy czy tak zrobił, czy wysłał nierejestrowanym.
26 wrz 2014, o 12:50
3 sztuki zakupiłem. Skoro tak to dlaczego jest podany błędny tracking?
Bo ci podal falszywy numer trackingowy a paczka poszla suluga nie rejestrowana, ot taki myk, bo podac numer trackingowy musi, bo ali go sciga za to. plusem czesto takich nierejstrowanych numerow jest to ze szybciej ida i nie musisz podpisywac odbioru a listonosz przyniesie a nie zostawi awizo. Minusem jest to ze nie wiesz gdzie jest aktualnie pacz i co sie z nia dzieje.
26 wrz 2014, o 13:10
Paczki wysłane z BEIJING z 08. 09. 10. 11. tego miesiąca stoją w miejscu:(
26 wrz 2014, o 13:13
wyslana z Pekinu, teraz tylko czekac ciepliwie jak wyskorzy WER Wawa nadejscie przesylki
26 wrz 2014, o 13:20
Jaki nr despatch dotarł dziś lub wczoraj do warszawy ? Ma ktoś takie info ?
26 wrz 2014, o 13:25
25.09 SR2 nr 4225 był w W-wie
26 wrz 2014, o 13:39
a no tyle, że jest transportowana przez 4px, i z mojego doświadczenia raczej wolniej troszkę idzie niż przez sr5 i chyba lepiej jej status sprawdzać na stronie 4px.[/quote]
A ile mniej więcej idą takie paczki czasu i kiedy została nada?
Wchodzę na ta stronę wklejam swój numer paczki i mam tylko pl, godzinę i datę, nic więcej tam nie ma. Jak sprawdzić jakieś szczegóły tej paczki na tej stronie ?
26 wrz 2014, o 14:58
Witam, założyłem spór z chińczykiem, ponieważ wysłał mi zły numer trackingowy. Rozszerzył spór więc odpowiedziałem i kliknąłem escalate dispute. Teraz mam pytanie czy przed tym powinienem kliknac modify i zmienić kwote na full refund ?
Tutaj numer trackingowy jaki wysłał: RC031097914CN
http://zapodaj.net/cecb33fda7fd9.jpg.html <--- screen
26 wrz 2014, o 15:34
tak, modyfikuj daj full refund bo jak dasz escalate od razu to nic nie odzyskasz