[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez piecia1980 » 28 sie 2014, o 10:18

a kiedy kupiłeś ?
piecia1980

Pochwały: 1

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez konrad122112 » 28 sie 2014, o 10:22

Zamówiłem i zapłaciłem 19 sierpnia. 21 mialem nr trackingowy
konrad122112

Telefon:: Xperia J

Postprzez trawabolo77 » 28 sie 2014, o 10:31

witam

tel już w Amsterdamie zobaczymy czy pójdzie dalej bez nazwiska.. a teraz problem z następną przesyłka tym razem zegarek zamówiony 15.08.2014r nr trackingowy: China Post Air Mail RJ159184240CN. i tu brak informacji
chińczyk też milczy.. otworzyć spór?
trawabolo77

Telefon:: lg

Postprzez newark » 28 sie 2014, o 10:33

domidominika napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Trafiłaś na pechową 13, poczytaj na forum.
newark

Telefon:: brak

Postprzez tomulus » 28 sie 2014, o 10:45

konrad122112 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie podobna sytuacja u Goldway.

Czy to oznacza że nadał tylko numer a paczki nie wysłał ?!
tomulus

Telefon:: Alcatel One touch id

Postprzez konrad122112 » 28 sie 2014, o 10:53

Napisał mi, że paczka leci do Holandii i powinna się pojawić w ciągu 3-4 dni. Zobaczymy.
konrad122112

Telefon:: Xperia J

Postprzez qwasek » 28 sie 2014, o 11:06

domidominika napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

"Szła" - dobrze powiedziane, słowo klucz :)
Niestety przesyłki z 13.08 dalej bez zmian, czekamy ...
qwasek

Telefon:: Lenovo A820
ROM: MIUI

Postprzez domidominika » 28 sie 2014, o 11:25

qwasek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

"Szła" - dobrze powiedziane, słowo klucz :)
Niestety przesyłki z 13.08 dalej bez zmian, czekamy ...

Czy jest możliwość jakiejkolwiek interwencji w tej sprawie? Czy orientujecie się, gdzie te paczki mogą być? Jeśli w Warszawie, to na ulicy Łączyny, to już miejsce słynące z tego, że wszystko tam ginie.
domidominika

Telefon:: HTC

Postprzez qwasek » 28 sie 2014, o 11:43

NL Ci powie, że wysłaliśmy, PP, że nie otrzymaliśmy. Czyli wniosek jest taki, że przesyłki są "pomiędzy", ale gdzie jest to "pomiędzy", to może i na Łączyny, gdzie wszystko znika i przestrzeń się zakrzywia, albo jakiś wielki lej i trzeba czymś go zasypać, czy coś tam ;)

Poczytaj paręnaście stron do tyłu i dowiesz się, że nie jesteś sama w tym oczekiwaniu, może to Cię pocieszy. Dowiesz się tam, że ci niecierpliwi dopytywali się u przewoźników o losy paczek, dostali nawet odpowiedzi z których nic nie wynika poza tym, że każdy robi swoje i trzeba jeszcze czekać. Pisano również o tym, że niektórzy czekali i 16 dni na paczki wysłane NL, a dziś dla nas jest 15 dzień, więc jest dla nas nadzieja :)

Ps. Masz jeszcze ze 3 tygodnie aby otworzyć w bezpiecznym terminie spór na ali, ale to jest opcja raczej teoretyczna, bo paczki będą u nas w przyszłym tygodniu (nie mam szklanej kuli ale tak coś czuję)
Ps.2 Sorki za długie wywody ale też mnie irytuje czekanie
qwasek

Telefon:: Lenovo A820
ROM: MIUI

Postprzez domidominika » 28 sie 2014, o 11:58

qwasek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

NL Ci powie, że wysłaliśmy, PP, że nie otrzymaliśmy. Czyli wniosek jest taki, że przesyłki są "pomiędzy", ale gdzie jest to "pomiędzy", to może i na Łączyny, gdzie wszystko znika i przestrzeń się zakrzywia, albo jakiś wielki lej i trzeba czymś go zasypać, czy coś tam ;)

Poczytaj paręnaście stron do tyłu i dowiesz się, że nie jesteś sama w tym oczekiwaniu, może to Cię pocieszy. Dowiesz się tam, że ci niecierpliwi dopytywali się u przewoźników o losy paczek, dostali nawet odpowiedzi z których nic nie wynika poza tym, że każdy robi swoje i trzeba jeszcze czekać. Pisano również o tym, że niektórzy czekali i 16 dni na paczki wysłane NL, a dziś dla nas jest 15 dzień, więc jest dla nas nadzieja :)

Ps. Masz jeszcze ze 3 tygodnie aby otworzyć w bezpiecznym terminie spór na ali, ale to jest opcja raczej teoretyczna, bo paczki będą u nas w przyszłym tygodniu (nie mam szklanej kuli ale tak coś czuję)
Ps.2 Sorki za długie wywody ale też mnie irytuje czekanie

Mnie kiedyś udało się wygrać sprawę z urzędem pocztowym przy ulicy Łączyny. Ciężko było się tam dodzwonić, dziś będę próbowała tego samego. Dam znać, jeśli uda mi się czegoś dowiedzieć.
domidominika

Telefon:: HTC

Postprzez KingdomPL » 28 sie 2014, o 12:11

Chciałem zapytać : Czy Dębica podlega pod WER KRAKÓW ?
Czy często w KRAKOWIE ŁAPIĄ PACZKI ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
KingdomPL
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: XIAOMI REDMI 1S
ROM: MIUI V5

Postprzez wacie72 » 28 sie 2014, o 12:23

Dębica to raczej WER Rzeszów.
Ja jestem z Krakowa i mnie "łapie" znane wszystkim WER Zabrze.
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI