Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

27 sie 2014, o 14:47

Nie psuj mi humoru! sugerujesz, że pobije mój rekord długości oczekiwania?

27 sie 2014, o 15:10

Nazbierało mi się kilka przesyłek z chin (air post china, wedo, dhl) i szukam jakieś stronki, najlepiej aplikacji na androida abym mógł je wszystkie śledzić. Możecie coś polecić?

27 sie 2014, o 15:16

W wolnym czasie dopiszę u siebie obsługę wedo i dhl, a jeśli chodzi o android to:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ker2&hl=en

Mógłby ktoś podać przykładowe numery DHL i wedo do Polski? PW lub tutaj

27 sie 2014, o 15:22

r4v napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Do WeDo masz tu jakiegoś ruska WD013535173CN

27 sie 2014, o 15:46

Witam.
Czy też tak macie ?
Po szale z dostarczaniem przesyłek przez ChinaPost w 7-8 dni nagle coś się urwało. Moje dwie przesyłki od ubiegłego piątku wiszą na "ich" sortowni. To "już" pięć dni , poprzednie paczki w ciągu 5 dni docierały już do Polski. Może to przez dzień 19 mają taki nawał paczek ?

27 sie 2014, o 15:53

Tak, pewnie przez te ostatnie promocje. Aliexpress ładnie musi podkręcać obrót tym wszystkim pocztom azjatyckim te kilka razy w roku gdy robi te "wielkie" promocje.

27 sie 2014, o 16:08

Moja z CN i nie wiadomo ile jeszcze czasu to potrwa jak w ogóle dotrze

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

27 sie 2014, o 16:35

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oj nie szybko :D Napewno nie w tym tygodniu :) wkleiles caly tracking? Bo coś mi sie wydaje ze paczka jeszcze wogole z chin nie wyleciala :)

cały tracking

Destination Country - Poland:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/08/27 12:07:52
2014-08-21 09:27, Package sent, SHANGHAI
2014-08-19 16:53, Item posting, International Postal System

Origin Country - China:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/08/27 12:30:34
2014-08-23 07:16, PVG, 交航, 波兰, PL
2014-08-21 09:15, 上海国际, 出口总包直封封发, 波兰, Departure from outward office of exchange, PL
2014-08-20 21:22, 上海国际, 出口总包互封开拆, 波兰, Opening, PL
2014-08-19 19:30, 温州国际, 出口总包互封开拆, 波兰, Opening, PL
2014-08-19 18:17, 温州国际, 出口总包互封封发, 波兰, Dispatching, PL
2014-08-19 16:53, 温州函件局鹿城分局, 收寄局收寄, 波兰, Collection, PL
Ostatnio edytowano 27 sie 2014, o 16:56 przez matim1991, łącznie edytowano 1 raz

27 sie 2014, o 16:41

Otrzymałem odpowiedz z poczty NL dotyczącej paczki z 13

I’m very sorry to hear that your parcel hasn’t arrived at its destination yet.

I’m afraid I have no additional information about your parcel. The sender can request a formal investigation into the whereabouts of your parcel with the company responsible for shipping in that country. My apologies for the inconvenience.

Kind regards,

Sandra Noordhof
PostNL Pakketten Customer Service

Dzwoniłem także do poczty Polskiej, tam też nic nie wiedzą o paczkach z 13-stego. Dzisiaj napisze do Goldwaya żeby sprawdził co się dzieje z paczką. Ktoś musi wiedzieć gdzie one są.

27 sie 2014, o 17:11

Ktoś się nieźle obłowił na waszych telefonach z 13...

27 sie 2014, o 17:13

x0marko0x napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Skoro NLPost nie wie, to skąd ma wiedzieć Goldway?
Czekaj cierpliwie, to 14 dzień. Ja czekałem 16 dni na pojawienie się w Wawie. Tej poczcie zdarzają się takie obsuwy.

27 sie 2014, o 17:15

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Twoja paczka idzie z Urimczi (Urumqi)
ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Odpowiedz