Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

26 sie 2014, o 10:32

Dostałem dzisiaj taką aktualizacje na 4PX, czyli paczka jest już w Polsce? (Despatch 4202 SR5)

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

26 sie 2014, o 10:33

NIE. Dopiero wyleciała lub zapakowana do Polski.

26 sie 2014, o 10:55

cześć, mój pierwszy zakup w chinach więc jestem nieco zagubiony. Otrzymałem niby numer przesyłki:

Kod:

ale nigdzie tego nie mogę odnaleźć. Na jakiej stronce będę w stanie śledzić postęp w wysyłce? Z góry dziękuję za pomoc.

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

26 sie 2014, o 10:59

2014-08-21 16:48, CAN, 交航, 波兰, PL
a co może znaczyć taki status? mam przesyłkę CN post, ostatni status na stronie poczty polskiej to

2014-08-15 13:01, Package sent, GUANGZHOU

Wysyłane z mojego Lenovo A820 za pomocą Tapatalk 2

26 sie 2014, o 11:23

potok napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ręce opadają... Setny raz to samo pytanie w tym temacie...

26 sie 2014, o 11:43

R4z3l napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Zanim nie pojawi się w Polsce HKPost śledzi się na stronie HKPost.

Ja i G2

26 sie 2014, o 11:44

piecia1980 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Samolot już leci. Jak nie trafi na żadne brzozy, wyrzutnie BUK i inne atrakcje to za jakieś 3 dni WER Warszawa zeskanuje Ci paczkę u siebie.

26 sie 2014, o 12:16

Tymczasem moja przesyłka:

RM600542731CN
Destination Country - Finland:Tracking Consuming:3775 Millisecond
Origin Country - China:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/08/26 07:18:34
2014-08-24 12:09, 郑州国际, 出口总包互封封发, 芬兰, Dispatching, FI
2014-08-24 11:32, 郑州国际, 出口总包互封开拆, 芬兰, Opening, FI
2014-08-23 19:15, 郑州帐单处理中心, 收寄局收寄, 芬兰, Collection, FI
======================================
Power by http://www.17track.net

Na pytanie dlaczego Finlandia Chińczyk odpisał mi coś takiego:

cn1500450543(2014-08-26 02:39:42):
dear,please dont worry,I have contact with the post office,they told us,because this tracking number is being used,these days,I have recieved several these problems,that means,this tracking number is used,and it shows the first time destination,so it shows Finland,this is post problem,they give us the used tracking number.
cn1500450543(2014-08-26 02:41:11):
so when you trace it shows wrong,but your real order is on the right way.

Myślicie, że ściemnia że to wina poczty? Czyżby wysłał nierejestrowaną przesyłką towar za ponad 50$ ???
Tak sobie pomyślałem, że może Finlandia będzie w paczce jako gift.... :)

26 sie 2014, o 12:23

Hej,
Moje tanie zabawki (pistony, szkiełko do note):
Zamówione 12 wysłane 14 a dziś czyli 26 dostarczone pod Lublin :)
Kupione w ibuygou. Wysyłka darmowa china post airmail.
Pozdr.
pp

26 sie 2014, o 19:28

Witam, pierwszy raz zamawiam z ALI, kupiłem zenfona od Goldway'a w czwartek dopiero dziś się coś pokazało na NL:
26-08-2014 03:25 The item is pre-advised
i pod tym jeszcze coś takiego:
A signature is required upon delivery of this item.
Mógłby ktoś wyjaśnić co dzieje się z moją przesyłką?

26 sie 2014, o 20:02

To i ja jestem kolejnym z pechowej 13-nastki. Pisałem i dzwoniłem do Poczty Polskiej to usłyszałem, że to nie ich wina bo oni nie zarejestrowali przesyłki w Polsce więc za nią nie odpowiadają. Kazali pytać się strony holenderskiej. Pisałem do PostNL i napisali, że oni są tylko tak jakby przesiadką dla przesyłki, przesyłkę do Polski wysłali więc ich robota skończona, Napisali też, że jak coś mi nie pasuje to żebym pisał do nadawcy. Napisałem do nadawcy, odpisał, że aktualnie rozmawia z konsultantem PostNL i to jest normalny czas oczekiwania. To dziwne bo zazwyczaj przesyłki z Holandii są następnego dnia w Polsce. Ani PP ani PostNL nie biorą na siebie odpowiedzialności. To teraz gdzie szukać przesyłki?

26 sie 2014, o 20:17

karoluses napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Teraz musisz czekać na inne statusy tu sobie sprawdź powinny być Twoje dane
Kod:
Odpowiedz