[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez cholkins » 11 sie 2014, o 18:28

Czy może ktoś dostał paczke despatch 4153 , została wysłana 04.07 i cały czas ma status Despatched to overseas (Country code: PL)
cholkins

Telefon:: samsung

Postprzez agula » 11 sie 2014, o 18:32

cholkins napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Juz jej nie dostaniesz. Nie przegap czasu na otwrcie sporu na ali badz w paypalu.
Moja 4161 tez zagineła
agula
AKTYWNY

Pochwały: 9

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez sixty » 11 sie 2014, o 18:33

crod napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Było juz z 1000 razy w tym wątku... SZUKAJ!
sixty

Telefon:: Xiaomi Redmi 1SW
ROM: MIUI

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Robbo » 11 sie 2014, o 18:34

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To mnie pocieszyles.

Jaja sobie robię :-)
Masz już bez VATu i z VATem już mieć nie możesz.
Ale ze statusami to prawda.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez Wieczniak11 » 11 sie 2014, o 18:35

Mam pytanie,bo wyjeżdzam na wakacje przesyłka jest w WER WARSZAWA i jak przyjdzie to nie ma kto odebrać. Czy przesyłka dostarczana jest przez kuriera?
Czy też przez listonosza? I co jeżeli kurier niezastanie mnie w domu co robi z paczką?
Wieczniak11

Telefon:: Jiayu G4s

Postprzez benggun » 11 sie 2014, o 18:38

Listonosz po próbie dostarczenia zostawi awizo, będziesz miał paczkę do odbioru na poczcie. Paczka czeka max 14 dni (po 7 dniach listonosz przynosi powtórne zawiadomienie). Po 14 dniach paczka będzie wysłana z powrotem do nadawcy.
Jeśli planujesz dłuższe wakacje, gdy będziesz miał informację w trackingu, ze paczka jest juz u Ciebie w UP, dzwoń na pocztę. Bez problemu powinni Ci dłużej przetrzymać, jeśli ładnie poprosisz ;)

btw. jeśli paczka trafi na cło, to oczywiście wszystko się wydłuży. Sprawdzaj status & keep calm ;)
Ostatnio edytowano 11 sie 2014, o 18:43 przez benggun, łącznie edytowano 1 raz
benggun

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE V970
ROM: BRUNO

Postprzez cholkins » 11 sie 2014, o 18:42

otworzyłem spór ale sprzedawca zapewnia mnie że paczke wysłał i przedłużył mi termin ochrony oraz dał rabacik na towar abym zamknął spór
cholkins

Postprzez Wieczniak11 » 11 sie 2014, o 18:49

Dzięki benggun za informację. Ale paczki głównie są przez listonoszy dostarczane?
Wieczniak11

Telefon:: Jiayu G4s

Postprzez agula » 11 sie 2014, o 19:00

cholkins napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To ze wysłał nie zmienia faktu ze juz na 99% nie dotrze. To już nie moja pierwsza paka zagubiona przez SG. Pamietaj jak zmkniesz spor zawsze możesz otworzyc ponownie
agula
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez cholkins » 11 sie 2014, o 19:04

sprzedawca upiera się że wysłał towar i nie chce słyszeć o zwrocie kasy po jakim terminie mogę ubiegać się o zwrot kasy
cholkins

Postprzez cholkins » 11 sie 2014, o 19:07

w opisie przedmiotu było napisane że jest gwarancja 40 dniowego czasu dostawy , w przypadku niedostarczenia towaru w tym terminie sprzedawca gwarantuje pełny zwrot pieniędzy, ale sprzedawca przedłużył mi tylko termin ochrony i każe mi czekać na przesyłke.
cholkins

Postprzez eteri » 11 sie 2014, o 19:13

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

że jest nadany i nastepny będzie z centrum logistycznego w amsterdanmie

No to nieźle, bo 5 dni temu minął czas na wysyłke, a chinol dopiero dziś go wysłał tak? 8h przed końcem czasu na wysyłke dostałem nr trackingowy, ale przez ostatnie dni nigdzie nic nie znajdowało..
eteri
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Niedługo Jiayu G3C:)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI