Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

5 sie 2014, o 21:51

No niestety koledzy mają rację. Miejscowość z której nastąpiło nadanie jest bardzo daleko od portów lotniczych. Aczkolwiek mogą być jeszcze jakieś opóźnienia. Cierpliwie czekaj .

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

5 sie 2014, o 21:54

Apatorowy napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nikt nie jest w stanie tego stwierdzić...

Wyslane z ASUS ZenFone 5

5 sie 2014, o 21:59

Jak wy tu piszecie że im dalej od takich placówek to lepiej. Czyli jak przesyłka mi idzie do Krakowa, to pewnie pójdzie do Zabrza >.<

5 sie 2014, o 22:03

Normalnie z W-wy idzie paczka prosto na Kraków, ale gdy w W-wie przy odprawie celnej celnik zdecyduje o opłatach to paczka z W-wy idzie do UC Zabrze, a potem po przesłaniu dokumentów i naliczeniu opłat lub nie, jest wysyłana z powrotem na Kraków.

5 sie 2014, o 22:04

Czyli paczka może być za tydzień, dwa trzy ? zależy po prostu trochę od szczęścia ?

5 sie 2014, o 22:08

giepard napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Coraz bardziej dziwią mnie akcje z aż tak długim oczekiwaniem od statusu wysłania z Amsterdamu do pojawienia się w Warszawie (co normalnie zajmuje około 3 dni). Co wcale nie znaczy, że paczki fizycznie tam nie docierają. Mam czasem wrażenie, że to u nas te paczki gdzieś się zawieruszają. Do Warszawy dociera transport i pojedyncze paczuszki trafiają gdzieś w czeluście Wer-a. A znajdują się przy okazji jakiś generalnych porządków.

5 sie 2014, o 22:29

Poanalizowałem trackingi wrzucane tutaj na forum.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że jeśli po etapie:
Nadejście przesyłki WER Warszawa jest od razu etap Wysłanie przesyłki WER Warszawa to VAT-u nie dostaniemy...
VAT może być moim zdaniem tylko wtedy, gdy między nadejściem i wysłaniem z WER Warszawa jest etap "Zatrzymanie przez urząd celny WER Warszawa".
Może być, nie musi być oczywiście...

5 sie 2014, o 22:35

wydaje mi sie ze jak masz na drodze wer z celnym to chyba tez moga sie przczepic acz kolwiek to tylko moje gdybanie, ja nie mam ilnego celnego niz wer wawa

5 sie 2014, o 22:40

Nie ma reguły. Niekoniecznie puszczenie przez Warszawę oznacza brak cła w kolejnym WERze. Analizowałem to dokładnie jak czekałem na paczkę z fonem. Jest kilka trackingów na forum gdzie Warszawa puściła a "złapało" na przykład Zabrze.

5 sie 2014, o 22:43

2014-08-05 20:17, Item arrived, WER Warszawa
2014-07-30 10:35, Package sent, AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTRE
2014-07-30 10:35, Item arrived, AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTRE
Origin Country - Netherlands:Tracking Consuming:5257 Millisecond
2014-08-05 20:17, The item has been processed in the country of destination
2014-07-30 10:35, The item is at the PostNL sorting center

Z 30. 07 powinny już być w wer warszawa z NL :D

5 sie 2014, o 22:46

greg0 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Obalam Twoją teorie: a co powiesz na owiane złą sławą WER Zabrze?

5 sie 2014, o 22:58

Kupiłem powerbank z tej aukcji http://www.aliexpress.com/snapshot/6167610710.html
Sprzedający podał nr trackingowy na sam koniec processingu czyli chyba po 5 dniach. Napisał "you can track your order from Sweden Post's website with your tracking number." (z linkiem do http://www.directlinktracktrace.com/ ) Tyle, że nr ma postać RSxxNL. W tej chwili zaczyna się 8 dzień od podania nr a ja go nigdzie nie mogę znaleźć. Wszędzie null brak info itd. Czekać dalej czy to poprostu zmyślony nr?
Odpowiedz