Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
11 lip 2014, o 18:14
Mam pytanie idzie do mnie paczka wyslana Nl post, czy w wekeend paczka się przemieszcza? i czy status też może się zmieniać
11 lip 2014, o 18:42
WER Warszawa ma chyba opóźnienia, wczoraj przesyłka z 8 rano jeszcze od nich nie wyjechała :(
11 lip 2014, o 18:51
potwierdzam nic nie wyszlo....
11 lip 2014, o 18:52
Wakacje, ludzie na urlopach, minimalny stan załogi... i sezon zakupowy
i klnący ludziska na tych co zamawiająz z diabli wiedzą skąd jakieś pierdoły.... (taka wizja ;) )
11 lip 2014, o 20:21
Słuchajcie , paczka zazwyczaj wychodzi następnego dnia a do tego opóźniający się tracking pp.Podczas gdy wy pisaliście posta moja paczka wyszła.
11 lip 2014, o 20:36
Co to jest za numer paczki ??? YC...........YW
Wiem gdzie śledzić, ale mam pytanie czy jak dojdzie do Polski to doręcza paczkę PP....czy kto inny i czy jest monitoring u nas...???
Miało być wysłane CP, a nie poinformował mnie sprzedawca, że wyśle innym przewoźnikiem.
11 lip 2014, o 21:50
Dorecza nasza poczta ale sledzenia nie ma w polsce , bedzie to zwykly list do skrzynki bez polecenia.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
11 lip 2014, o 21:57
Dzięki. Niby nic szczególnego, ale oby doszła paczka. Kupione spodenki za 9$. A na aukcji pisało wysyłka CP i takową wybrałem.
Nie było innej darmowej do wyboru.
Zobaczymy. ....
11 lip 2014, o 22:14
Miałem chyba w ostatnich miesiacach z 12 listow z duprelkami wysylane wlasnie YCxx WSxx wszystko byly to zwykle listy i wszystkie dotarly wiec nie jest zle.
Przy okazji informacyjnie i zarazem mile zaskoczenie :
Despatch 4157 SR5 w Polsce (wyslanie 8 lipiec nadejscie 11 lipiec)
11 lip 2014, o 22:16
Jakieś wieści jaki dzisiaj despatch SR2 przyleciał?
11 lip 2014, o 23:10
China Post ostatnio naprawdę nieźle!
12 lip 2014, o 01:17
Witam
Urząd Celny odesłał przesyłkę do nadawcy
Przesyłka nadana Sweden Post
wysłana paczka przez UC pod koniec czerwca
aktualny status paczki: Przyjęcie przesyłki 2014-06-28 13:21 STOCKHOLM UTRIKES
co co jest ten STOCKHOLM UTRIKES ?
sprzedawca odrzucił spór
będę eskalował, ale