[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Doman » 10 lip 2014, o 10:35

resmiki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

2 zestawy... a czy wg prawa nie jest ze w ciagu miesiaca jestes zwolniony z vatu tylko za 1 produkt do kwoty $45? Jak masz 2 zestawy to juz chyba moga sie przyczepic o vat niezaleznie od wartosci.
Doman
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Xiaomi Redmi 3/4

Postprzez mumefo » 10 lip 2014, o 10:37

przemek275 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam ten sam problem, wskoczył Ci w śledzeniu urząd przeznaczenia? Podlegasz bezpośrednio pod Wawe? Ja już obstawiam, że są zatrzymane na vat, tylko brak aktualizacji statusu, bo już powinny wczoraj od nich wyjść.

nie jestem z Wrocka mam tylko nadejście i nic dalej
mumefo

Telefon:: htc
ROM: 1

Postprzez przemek275 » 10 lip 2014, o 10:40

No mam to samo, tylko ja pod Wawe podlegam i często nic w statusie nie zmieniali tylko od razu list przychodził, no ale w takim razie jest nadzieja, że jeszcze dziś wyślą dalej.
przemek275

Pochwały: 2
Telefon:: thl w100

Postprzez Zbyszko » 10 lip 2014, o 10:41

mumefo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam ten sam problem, wskoczył Ci w śledzeniu urząd przeznaczenia? Podlegasz bezpośrednio pod Wawe? Ja już obstawiam, że są zatrzymane na vat, tylko brak aktualizacji statusu, bo już powinny wczoraj od nich wyjść.

nie jestem z Wrocka mam tylko nadejście i nic dalej

Spokojnie, dzisiaj zapewne opuszczą WER Wa-wa
Zbyszko
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Postprzez mrseeba » 10 lip 2014, o 10:43

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Za to jaka radość jak wrócisz:)

Przy powrocie po dwóch miesiącach do kraju to faktycznie będzie tyle radości...

Paczka w sobotę powinna dotrzeć już do Polski, prawda? I teraz tak, wysyłana będzie bezpośrednio z Warszawy do doręczenia, czy po drodze zahaczy o najbliższy memu położeniu magazyn DHL? Z uwagi na miejsce przeznaczenia, według mego toku rozumowania powinna zahaczyć o Kielce (do tych mam około 40km). W sobotę do godziny 11 mam ostatnią szansę na "przejęcie" paczuchy. Inaczej mogę się pożegnać z telefonem na najbliższe dwa miesiące.

czwartek, lipiec 10, 2014 Terminal DHL Godzina Ilość
11 Odprawa celna zakończona o HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 14:25
10 Przesyłka procesowana - HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 14:25
9 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 14:22
8 Zaktualizowano status odprawy celnej HONG KONG - HONG KONG 11:22
7 Przesyłka opuściła punkt tranzytowy - SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC 10:27
6 Przesyłka procesowana - SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC 10:23
5 Odprawa celna zakończona o SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC 10:09
4 Przesyłka oczekuje na odprawę celną SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC 09:04
3 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC 08:31
2 Przesyłka procesowana - SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC 00:28
środa, lipiec 09, 2014 Terminal DHL Godzina Ilość
1 Przesyłka odebrana od nadawcy SHENZHEN - CHINA, PEOPLES REPUBLIC 16:29
mrseeba

Postprzez pete67 » 10 lip 2014, o 10:48

basa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :oops: :evil: :-x :shock: :oops: :evil:
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez greg0 » 10 lip 2014, o 10:57

TwojPsycholog napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gdzie jest SR2 4155... Jak długo jeszcze...

4155 SR2

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gdzie to sprawdziłeś?
U mnie przesyłka z 4155:
na 4px: PL 2014-06-28 14:47:00 Despatched to ATC
a na 17track: 2014-06-26 14:47, Package sent, SINGAPORE SŘ2
greg0

Telefon:: Sony

Postprzez TwojPsycholog » 10 lip 2014, o 11:09

Kod: Zaznacz cały
Pośrednicze w zamawianiu telefonów z Chin ! Najniższe prowizje ! http://telchina.pl/kupno-telefonu-na-twoj-adres-t10812.html
TwojPsycholog

Pochwały: 9
Telefon:: Zenfone 5 2/16

Postprzez greg0 » 10 lip 2014, o 11:13

Moja też jest z 4155 ale póki co info o przybyciu do PL brak. Może nie zeskanowali jeszcze mojej paczki?
greg0

Postprzez TwojPsycholog » 10 lip 2014, o 11:20

greg0 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wątpie , pewnie nie zmiesiła się do kontenera lub kontener do samolotu i przyleci następnym samolotem.
Ogólnie SG Post odstawia ostatnio cyrki z tymi despatchami . Przylatują 4160 gdy nie było 4154.
Logistycy chyba trzeźwieli bo weekendzie.
Pośrednicze w zamawianiu telefonów z Chin ! Najniższe prowizje ! http://telchina.pl/kupno-telefonu-na-twoj-adres-t10812.html
TwojPsycholog

Postprzez greg0 » 10 lip 2014, o 11:39

TwojPsycholog napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wątpie , pewnie nie zmiesiła się do kontenera lub kontener do samolotu i przyleci następnym samolotem.
Ogólnie SG Post odstawia ostatnio cyrki z tymi despatchami . Przylatują 4160 gdy nie było 4154.

Tak długo to pewnie raczej statkiem płynie a nie samolotem.
I jakoś nie chce mi się wierzyć, że paczka nie mieści się do samolotu z danym kontenerem do którego SG ją przypisała.
Może gdzieś się zgubiła cholewcia po drodze.
Pierwszy fon z Chin a idzie jak po grudzie...
greg0

Postprzez TwojPsycholog » 10 lip 2014, o 11:41

greg0 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak długo to pewnie raczej statkiem płynie a nie samolotem.
I jakoś nie chce mi się wierzyć, że paczka nie mieści się do samolotu z danym kontenerem do którego SG ją przypisała.
Może gdzieś się zgubiła cholewcia po drodze.
Pierwszy fon z Chin a idzie jak po grudzie...

SG Post lata , miałem nawet link do flightradaru z lotami ich samolotu jednak miałem formata i...
TwojPsycholog

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI