[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez raragnar » 22 wrz 2013, o 20:51

Milionowy raz pytanie która poczta szybsza.... zostawie to pytanie bez odpowiedzi, z kuli to ci wróżka może podpowie, w tv taka siedzi Salomea chyba, polecam serdecznie.
raragnar
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez Corv » 22 wrz 2013, o 21:33

A u mnie od 14.09 dalej stoi na "Departure from outward office of exchange" ... szlag.
Corv

Postprzez dmisieekk » 22 wrz 2013, o 22:43

najszybsza SG poźniej HG ale to i tak wszystko zależy kiedy Chinczyczek wyślę, nie mówię tu o samym podaniu nr nadania - tylko o pojawieniu się informacji o wysyłce pod podanym numerem.
dmisieekk

Telefon:: 3310

Postprzez TJHicks » 22 wrz 2013, o 23:05

Corv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam od 10.09, więc poczekasz jeszcze trochę.
TJHicks

Postprzez pool275 » 22 wrz 2013, o 23:15

TJHicks napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam od 10.09, więc poczekasz jeszcze trochę.

A ja od 29.08 ;)
pool275

Telefon:: Samsung

Postprzez inventus » 22 wrz 2013, o 23:27

Witam by mógł ktoś dokładnie powiedzieć co i jak z tym śledzeniem przesyłki gdzie to sprawdzać i wgl ? z góry dzięki

bo na http://www.17track.net/ nie moge sie zabardzo połapać ;D

Nigdzie nie mogę znaleźć takiego statusu jak większość osób tutaj na forum w tym temacie wstawia
inventus

Pochwały: 1
Telefon:: Star S7589
ROM: 4.2.2

Postprzez sonic » 23 wrz 2013, o 08:56

Czy status "Nadanie" świadczy o tym że paczka czekana lotnisku, cze że nie dotarła jeszcze na pocztę ?
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
sonic
VIP

Pochwały: 21
Telefon:: Xiaomi

Postprzez drago68 » 23 wrz 2013, o 09:22

Witam:)
Jedna z moich paczek utknęła gdzieś na dobre...China Post
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jest już 36 dni od wysłania.Na polskiej stronie poczty już śledzenie wygasło, bo jest dostępne tylko do 30 dni.
Chyba najwyższy czas otworzyć spór. Czy ktoś z Was coś doradzi w tej sprawie...?
W pomocy na aliexpress jest :
Kiedy mogę otworzyć spór?
* Jeśli dostawca wysłał produkty DHL / UPS / TNT / FedEx, możesz złożyć "Otwórz Spór" od 6 dni do 23 dni po sprzedający wysłał towary out.
* Jeśli dostawca wysłał produkty EMS / SF, można złożyć "Otwórz Spór" od 6 dni do 27 dni po sprzedający wysłał towary out.
* Jeśli dostawca wysłał produktów przez Chiny post / HK Post, można złożyć "Otwórz Spór" od 6 dni do 39-ga dni po sprzedający wysłał towary out.

Czy czekać jeszcze, czy trzymać się tego aby otworzyć spór przed 39 dniami od wysyłki ?
Akurat ten sprzedawca miał w aukcji 60 dni na dostarczenie paczki, choć nie wszyscy sprzedawcy tak deklarują, niektórzy krócej np. 35 dni.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez zapomnialem007 » 23 wrz 2013, o 09:25

Czy ktoś z Was czeka na paczkę wysłaną przez HK i może potwierdzić to co pisze Chińczyk:
"just the post need check every box so have a little delay .all hk post have a little delay friends .another reason in china this month have two festival: one is mid-autumn festival .another one is :national festival .many people are in holiday .we hope you can understand it ."
Pomijam święta bo faktycznie coś tam było lub jeszcze będzie. Czy faktycznie HK sprawdza każdą paczkę?
Numer nadania dostałem 10.09 i do dziś żadnego statusu....
zapomnialem007

Telefon:: iPhone 5

Postprzez shanhaevel » 23 wrz 2013, o 09:30

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzisiaj eskalując spór dostałem informację, że jeżeli jest problem z przesyłką z China Post czas oczekiwania wynosi 90 dni a nie 60 jak do tej pory było by móc otworzyć spór w związku z zmianą w prawie które objęło China Post od września. Pozostaje jedynie czekać:/
shanhaevel

Postprzez Rivi » 23 wrz 2013, o 12:35

shanhaevel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzisiaj eskalując spór dostałem informację, że jeżeli jest problem z przesyłką z China Post czas oczekiwania wynosi 90 dni a nie 60 jak do tej pory było by móc otworzyć spór w związku z zmianą w prawie które objęło China Post od września. Pozostaje jedynie czekać:/

Ze zmianami w China Post nic nie wiem,ale jego przesyłka jest z sierpnia więc otwierał bym spór. A od Siebie moge dodać że kolejna paczka dość szybko w Polsce bo tylko 11 dni

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Rivi

Postprzez zgf1 » 23 wrz 2013, o 13:40

Moze ktos doradzic cos i ocenic?
Wyslano mi paczke SG Post, na stronie SG mam:
21-09-2013 - Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Na 4px mam:
Obrazek

Wszystko ok?
Nic nie pojawia sie w trackingu SG, ponoc wyslane 20.09...
zgf1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI