Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

23 cze 2014, o 10:04

sick33 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W trackingu.

23 cze 2014, o 10:07

Jak teraz stoją paczki z Shanghaju? dalej takie zatwardzenie jak ostatnio?

23 cze 2014, o 10:38

Spoiler:

Niby numer trackingowy się zgadza, ale singpost pomylił kod kraju, rozumiem. Ale według 17track paczka doleciała do jakiegoś kraju, niestety w trackingu poczty polskiej przesyłka nie widnieje?

23 cze 2014, o 10:40

to może nie singpost a sprzedawca....

23 cze 2014, o 10:47

Nie no, chinatronic wysłał mi nawet zdjęcie paczki i wszystko się zgadza. Pewnie singpost wrzucił paczkę do kontenera przeznaczonego na Holandię i tam sobie wylądowała, ciekawe tylko co dalej, czy przekierują to paczkę do Polski czy odeślą?

23 cze 2014, o 11:24

I kto z was narzeka na China Post? Paczka wysłana 11 czerwca dotarła 22 czerwca do Warszawy :)

23 cze 2014, o 11:47

Mógłby ktoś wyjaśnić co się stanie jeśli sprzedawca nie wyśle mi przedmiotu w przeciągu terminu wyznaczonego na ali? Kiedy otrzymam zwrot pieniędzy?

23 cze 2014, o 12:08

Pytanko:

Jeśli anuluje spór, pucharse protection zostanie? Kiedyś coś poklikałem przy sporze, i wyszło na to, że dostałem $0 Refund, wiec wole zapytać.

Kupiłem coś kilka tygodni temu, numer pozostaje pusty, w wiadomościach sprzedawca zarzekał się że za parę dni tracking będzie, otworzyłem spór, i tam dopiero wyjawił że numer jest fałszywy.

23 cze 2014, o 12:18

shayk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

otrzymasz zwrot $$$ po około 10 dniach.

23 cze 2014, o 12:26

kubaaa90 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Widzę, że moja prawdopodobnie idzie/szła tym samym samolotem. Mam nadzieję, że i moja się niedługo pokaże w Wer Wawa
póki co:
1 Nadanie przesyłki 2014-06-15 19:28 International Postal System
2 Wysłanie przesyłki 2014-06-17 08:47 SHANGHAI
czyli prawie jak Twoja

Też mam identyczne statusy paczki, ale jeszcze jej nie ma w W-wie. Za pięknie by to było aby przyszła tak szybko, chyba, że WER W-wa ją ma i w najbliższych dniach zeskanuje......
@kubaaa90.... jak Tobie się coś zmieni daj info...
Odpowiedz