Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
6 cze 2014, o 12:57
Jak sprawdzić nr. despatch' u. Na singpost nie ma ?? - (mój kod RF229683686SG )
NA przesyłkę czekam aż/tylko 17 dni ale nie była bezpłatna.
Sory ,że trochę zaśmiecam ale jakoś nie mogę się odnaleźć na forum
6 cze 2014, o 12:59
Masz Despatch No.: 4122
6 cze 2014, o 13:02
Jest, wystarczy poszukać. Na górze masz szukajkę, wpisz "numer despatch" i tam znajdziesz odpowiedz na Twoje pytanie.
6 cze 2014, o 13:04
ze strony
http://www.singpost.com.... Pozdrawiam PK
- Załączniki
-

- przesyłka.jpg (51.26 KiB) Przeglądane 709 razy
6 cze 2014, o 13:09
To oznacza ,że jeszcze długo poczekam , tzn ,że to jest wysoki tracking ?
Kupiłem tel u pośrednika i napisał ,że czas realizacji od 15 - 25 dni
6 cze 2014, o 13:33
Czyżby udało mi się nie płacić VATu ? :)
PS. zamawiałem kurierem DHL.
- Załączniki
-

- zdj
- bez tytułu.JPG (47.95 KiB) Przeglądane 680 razy
6 cze 2014, o 14:00
Kuzwa co to są za pytania ??!! co ci to da czy ktoś z tobą czeka czy nie ? człowieku masz bardzo wysoki despatch ,jeszcze sobie poczekasz ,normalne śmietnisko w tym temacie. !!
śmietnisko to jesteś Ty, bulwersujesz się bo paczusi niema ojojoj a co my Ci na to poradzić mamy i ten biedny chinczyk? przez takich kolesi z brakiem zrozumienia biedne skośnookie przestaną wysyłać gratis do PL... spór zakładasz przed końcem 60 dni - powinni przedłużyć te 60 dni o kolejne 20... i dalej czekasz... zakupy na taką odległość są dla cierpliwych :) a nie zbulwersowanych gimbazjalistów...
6 cze 2014, o 14:50
eXclusive ja mam taki sam despatch :) nadane 26.05. Wyleciała podobno 30.05. Nic nie zrobimy trzeba czekać.
ALEX-77 niepotrzebnie się bulwersujesz ;) sam zadawałeś pytania nie w temacie wcześniej :)
Pozdro
6 cze 2014, o 14:53
Witam. Mam chyba problem. Kupilem telefon, ktory zostal wyslany przez Sweden Post. Telefon zostal zakupiony jakos pod koniec kwietnia. 19 maja Sweden Post powiadomil mnie na swojej stronie ze telefon mam status "delivery" - ta przedostatnia ikonka. Teraz mam mozliwosc sprawdzenia numeru trackingowego na stro ie poczty polskiej. Tam od 19 maja do dzisiaj widnieje status " international postal system" jakos tak. Czy wszystko jest ok, czy powinienem ju, cos dzialac? Protection na ali mam jeszcze 12 dni. Pozdrawiam