Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

4 cze 2014, o 14:54

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zdecydowanie odradzam. Miałes po prostu fuksa ze ci nie skontrolowali. U mnie po mimo ze mieszkam w rejonie gdzie nigdzie nie kontrolowali paczek, poczta holenderska skontrolowali a nawet paczkę otworzyli. Oczywiscie bez VAT-u się nie obeszło.
Holandia to kraj gdzie mozna kupić narkotyki miękkie i przez to paczki stamtad są czesciej poddawane kontroli.

Ja jednak zdecydowanie polecam PostNL, ze względu na szybkość. U mnie 10 dni od nadania do odbioru, w tym 2 weekendy, obyło się też bez VAT-u. A żadna poczta nie jest jakoś szczególnie kontrolowana, bo przecież na każdej przesyłce, obojętnie jaką pocztą idzie, jest wpisany kraj nadania, u mnie było: "Origin: HongKong"

4 cze 2014, o 15:07

W tym samym czasie zamówiłem dwie rzeczy: jedna szła SingaporePost druga ChinaPost.
ChinaPost już jest do odebrania na poczcie (4.06.2014), Nadanie przesyłki 2014-05-23 20:29 Wysłanie przesyłki 2014-05-25 08:56 BEIJING
SingaporePost Wysłanie przesyłki 2014-05-21 14:26 SINGAPORE SŘ2 i tyle w tym temacie nic więcej nie ma na PP, choć mam despatch np 4123 a kilka wątków wcześniej ktoś napisał że jego przesyłka ma status WER WARSZAWA.
W moim przypadku 1 : 0 dla ChinaPost

4 cze 2014, o 15:09

Siemka ziomeczki co powiecie na to:http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=RE955756743SE
Czekam już 3 tyg!!!Jak myślicie kiedy będzie...
od 3 tyg mam nr.paczki a zamowilem 2 miechy temu 10kwietnia...(otwierac spór??)
Ostatnio edytowano 4 cze 2014, o 15:14 przez Technik18, łącznie edytowano 1 raz

4 cze 2014, o 15:13

Spokojnie daj sobie na wstrzymanie. Ja na Sweden czekałem ok. półtora miesiąca.

4 cze 2014, o 15:14

Jakie 3 tygodnie, skoro paczka została wysłana 23-05-2014? Spokojnie, jeszcze masz czas.

4 cze 2014, o 15:15

Rivermoon jak bym czekał 3tyg to pikuś w poniedzialek mija 42dni robocze nie wiem co robic...

4 cze 2014, o 15:16

Sprzedawca mówi że wysłał 13kwietnia a że 21idzie ze Szwecji...

4 cze 2014, o 15:18

Nie bardzo rozumiem, chodzi o jedną przesyłkę czy dwie różne?

4 cze 2014, o 15:26

Posłuchaj zamówilem na allegro fona 10kwietnia koleś dopiero 21maja dał mi nr.paczki i od 21maja nie zmienia się ten status...

4 cze 2014, o 15:32

Dobrze że jest w ogóle w śledzeniu, to znaczy że gdzieś ta paczka jest. Ale niestety, ślimak w porównaniu ze Sweden Post to po prostu błyskawica. No i kupowanie przez pośredników na Allegro to nie jest dobry pomysł.
Odpowiedz