Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

20 maja 2014, o 18:56

dostałem dzisiaj numer przesyłki tylko na końcu zamiast CN jest NL czy to ta holenderska poczta?

20 maja 2014, o 18:57

Ile czasu trzeba czekać na pojawienie się jakiegokolwiek trackingu poczty malezyjskiej po wpisaniu numeru paczki?

20 maja 2014, o 19:07

Widzę niektórzy piszą w jakim "dispatch no" idzie przesyłka. To jakiś numer lotu?

Dla jakich przesyłek (china post, HK, SG?) jest dostępny i gdzie (szukałem dla china post ale nigdzie nie widzę by podawali coś takiego jak dispatch no) go szukać?

W jakim serwisie potem sprawdzić gdzie dany lot się znajduje?

20 maja 2014, o 20:12

Dispatch jest tylko podawany do Singapur Post .Sprawdzasz go na singpost.com po wpisaniu numeru paczki.

20 maja 2014, o 20:18

arcziramm napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie zwróciłem uwagi, jedynie w oczy wpadło mi SINGAPUR

20 maja 2014, o 20:33

mediauser napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja po zakupie w sklepie internetowym juz moglem zobaczyc wpis na nastepny dzien po podaniu numeru .Po zakupie na ali w zeszla niedziele numer byl zaraz w poniedzialek podany dopiero dzisiaj sie pojawil pierwszy wpis .Pewnie sie Chinczykowi nie spieszylo na poczte albo mial nie po drodze aby zanies paczke.Wiec wszystko zalezy gdzie i od kogo kupujesz.

20 maja 2014, o 20:44

rm_125 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, to jest poczta holenderska. Ogólnie jest chwalona za czas, ja właśnie czekam na przesyłkę i po 8 dniach jest w Amsterdamie.
Możesz początkowo śledzić tu: http://www.yw56.com.cn/english/DIY.asp
a później jak już będzie w Amsterdamie to tu: http://www.postnl.post
Pozdrawiam.

20 maja 2014, o 21:31

TO mnie goldway zaskoczył.

20 maja 2014, o 21:39

Powie mi ktoś o co chodzi czy to chwilowy błąd.
od 12 maja 17track.net zawsze mi pokazywał taki sam status jak strona http://app3.hongkongpost.hk/CGI/mt/enquiry.jsp

i teraz na stronie HonkongPost status dalej jest taki sam a na 17track.net jest status "not found"

Czy to chwilowy błąd czy z moją paczką coś nie tak ?

20 maja 2014, o 22:04

Czy numer zaczynający się na RA kończący na CN to normalny numer china post czy chinol sobie wymyślił? Bo zamówiłam już sporo paczek ale z takim numerem pierwszy raz się spotykam ;)

21 maja 2014, o 00:45

Spoiler:

To mnie chinole zaskoczyli, przesyłka zamawiana 8 maja, myślę że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to dzisiaj ją otrzymam :D

21 maja 2014, o 04:44

Mam tą samą date wylotu co Ty. niestety nie ma paczki w pocztowym śledzeniu
Odpowiedz