[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez wikens » 18 maja 2014, o 11:48

Korek2, ani http://www.postnl.post ani trackitonline.ru nie wykrywa mi przesyłki. Jest ona widoczna na trackingu http://www.yw56.com.cn/english/DIY.asp oraz na springglobalmailtracker.com z pełnym adresem. A tracking:
5/12/2014 8:00:00 PM SHENZHEN Despatched from Shenzhen Yanwen Sorting Center
5/12/2014 6:00:00 PM SHENZHEN Arrived at Shenzhen Yanwen Sorting Center

Czy to oznacza ze już jest wysłana z shenzhen czy leży tam?
wikens

Telefon:: ZTE

Postprzez agula » 18 maja 2014, o 11:51

Jeszcze lezy. Jak dotrze do holandi bedziesz mogl skedzic na postnl i poczcie polskiej

Autor postu otrzymał pochwałę
agula
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez WulfgarValuss » 18 maja 2014, o 12:03

radczu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy martwić to nie wiem, ja mam takie same statusy, tylko o parę dni wcześniej wystawione. Myślę, że trzeba jeszcze poczekać, bo kolega z forum kilka stron temu pisał, że paczka leży na lotnisku i czeka na wysłanie, powinno to trwać 10-14 dni. Jednak czy miał rację, dopiero się przekonamy.
Sent from my computer using keyboard
WulfgarValuss

Telefon:: Arc :(
ROM: stock

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez korek2 » 18 maja 2014, o 12:11

wikens napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Między Chinami a Amsterdamem było u mnie 7 dni
korek2

Pochwały: 2
Telefon:: Jiayu G5S

Postprzez Rifajnd » 18 maja 2014, o 14:07

Witam kolegów. Czy wam też tak długo idzie paczka z Singapuru SR2 ?? Paczka ma status Dispatched to WAW od 7 maja i do teraz cisza, nadal jej w Warszawie nie ma. Despatch: 4108

Sprawdzam przez en.4px.cc oraz emonitoring poczty polskiej.
Rifajnd

Pochwały: 1
Telefon:: Nie mam

Postprzez szwagru11 » 18 maja 2014, o 15:18

Rifajnd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mam to samo też 4108 oraz 4110 z 9 maja z takim statusem
szwagru11

Telefon:: HTC

Postprzez agula » 18 maja 2014, o 15:20

To normalne. W tygodniu wasze paczki powinny zawitac w Warszawiw
agula
AKTYWNY

Pochwały: 9

Postprzez szkielet6 » 18 maja 2014, o 15:53

Moj tracking po 18 dniach zaczal wczoraj dzialac. Jest ze nadano w jakims Guangzoug wczoraj. Tylko sek w tym ze 4 dni temu otworzylem spor bo koles milczy a na samym poczatku dostalem informacje o trackingu 29 kwietnia. Myslalem ze to jakis fake. Chinczykowi zostal 1 dzien na odpowiedz w sprawie sporu ale cos czuje ze sie nie odezwie czy to oznacza ze Ali anuluje transakcje a ja dostane zwrot pieniedzy. Nie chcialbym tego bo przesylka ruszyla wiec jest szansa ze ja dostane. Czy moge anuoowac spor? I czy w tym przypadku bede mial dalej ochrone i bede mogl w razie czegos zalozyc spor jeszcze raz czy to oznacza ze to tak jakbym juz otrzymal przesylke.
szkielet6

Telefon:: Samsung

Postprzez Rifajnd » 18 maja 2014, o 16:05

szkielet6 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Szczerze mówiąc to ja bym się na Twoim miejscu cieszył jeśli nie odpowie i dostaniesz zwrot pieniędzy. Czemu ? Bo nie dość że dostaniesz kasę, to jeszcze przedmiot który niedługo u Ciebie będzie. Praktycznie to sytuacja idealna.... także ja nie widzę tutaj żadnego problemu.

Także jeśli otworzyłeś spór i zażądałeś pełnego zwrotu pieniędzy to wszystko zmierza do tego, abyś odniósł ogromną korzyść :).
Rifajnd

Pochwały: 1
Telefon:: Nie mam

Postprzez taratatara » 18 maja 2014, o 16:28

18 dni ten sam status: 2014-05-01 10:39, Package sent, GUANGZHOU

chyba wszędzie jest zastój ;D
taratatara

Telefon:: Apple

Postprzez mortimer » 18 maja 2014, o 17:17

u mnie od 05/05 - Despatched to overseas (4107 SG) i też cisza.
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez mlb » 18 maja 2014, o 17:38

Rifajnd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Szczerze mówiąc to ja bym się na Twoim miejscu cieszył jeśli nie odpowie i dostaniesz zwrot pieniędzy. Czemu ? Bo nie dość że dostaniesz kasę, to jeszcze przedmiot który niedługo u Ciebie będzie. Praktycznie to sytuacja idealna.... także ja nie widzę tutaj żadnego problemu.

Także jeśli otworzyłeś spór i zażądałeś pełnego zwrotu pieniędzy to wszystko zmierza do tego, abyś odniósł ogromną korzyść :).

A wg mnie Rifajd to wlasnie myslenie typowego polaczka. Czy sprzedawca jest temu winny, ze paczka tak dlugo idzie, czy wina przewoznika ? Wybierajac China Post trzeba sie liczyc z terminem dostawy do 60 dni. Co z tego, ze niektorym paczki CO dochodza w 7 dni. Raz strajk, raz bomba i td. To jest loteria.
mlb
AKTYWNY

Telefon:: Samsung

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI