Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin. Wszystkie chińskie sklepy.
Żeby nie zakładać nowego tematu to podepne się ktoś coś wie o Mi Global Store? https://www.aliexpress.com/store/3010045/ Wygląda na to że oferują podobną przesyłkę dhlem bez vat co goldway, z tym że mają np takie modele jak czarny mi max 2
Ale do rzeczy - dzisiaj przepuścili przez maszynkę mój preorder ma czarnego MiMax'a. Na chwilę obecną jestem w stanie potwierdzić, że na 100% paczka jest przepakowywana w UK i następnie wysyłana (również przez DHL) do kraju docelowego. Otrzymałem już numer trackingowy na przesyłkę z UK do mnie, jeśli się dzisiaj wyrobili z wysyłką, to w poniedziałek dostanę tracking na kuriera HK-->UK.
Ogólnie to sklep jeszcze świeży (2,5 m-ca), ale feedback jak najbardziej zachęcający. Jak dla mnie zaletą jest też, że posługują się prawdziwym angielskim więc nie ma nieporozumień :)
Tu masz tekst msg, który od nich dostałem:
Spoiler:
Dear Friend We have created the shipment for your package. We have added the DHL_UK tracking number. It takes 3-5 working days to the UK. Then it takes 1-3 working days to the destination. Shipping may be delayed due to any of the following uncontrollable events: Bad Weather, Holiday, Airport Security Check and Customs Inspection. We ship goods on Monday, Tuesday and Friday each week. We will update you the DHL_HK tracking number in the second working day. You can track your package's journey via the following link: http://www.dhl.com/en.html Your package will be forwarded once it's delivered in the UK. The DHL_UK tracking number will be updated immediately once it gets picked up. We suggest you install "17TRACK" APP. It sends you Notifications for each update of your package's journey. It's very convenient! Your early clicking "Confirm Order Received" will be really appreciated! Sincerely hope you give us a 5 stars positive feedback if you are satisfied with the item and service. Hope you not give us 1, 2, or 3 stars feedback, they are equal negative feedback. Your positive feedback is a motivation to improve our service. Thank you in advance! To have a better shopping experience, please read the TIPS below carefully: 1. Please leave us message for requesting extending delivery date if the shipping delays. We will do it at GMT+1:00 to GMT+10:30 (Beijing Time: 09:00-18:30). Meanwhile, we will contact the logistics provider and ask it investigate where the parcel is if you can't receive it over 10 working days. 2. If the parcel was repacked or you find out the weight and the "KG" on the label do not tally, you MUST shoot an unpacking video as evidence. Please kindly don't open a dispute before communicating with us if there is any issue. Thank you for placing an order from us! Sincerely, Ocean
Póki co sklep mi podpada raczej pod mroczną stronę Aliexpress ...przynajmniej jeśli chodzi o obsługę klienta :/
Jak już pisałem, w piątek niby moje zamówienie poszło w obroty - na drugi dzień roboczy po wysylce miałem dostać numer przesyłki HK->UK, towar potwierdzili, że maja na stanie więc zakładam, że w piątek/poniedziałek (góra wtorek) powinni wysłać ...no, ale żadnego numeru mi jeszcze nie podali. 48h temu się grzecznie upomniałem o numerek - brak odpowiedzi. 24h temu będąc już troche bardziej wylewnym poinformowałem ich, jak takie zlewanie klienta odbije sie na ich feedbacku i takie tam w nadziei, że może raczą coś odpisać - nadal brak odpowiedzi.
Wiem, że u nich dopiero dochodzi 2 w nocy, ale kurczę dwa dni całe mieli na jakąkolwiek reakcję. Dodam, że zarówno przed zakupem jak i bezpośrednio po też sie nie kwapili z odpowiedziami - dopiero jak żłożyłem wniosek o anulowanie to sie odezwali z tłumaczeniem, że z powodu powodzi mieli urwanie dupy (powódź faktycznie miała miejsce, więc wymówkę przyjąłem).
No, to tyle :) Żadnej paniki nie chcę siać, ale jak ktoś z was rozważa u nich zakup, to może poczekajcie chwilę - zobaczymy, jak sie sprawa u mnie rozwinie (a nóż wysłali i lada dzień ożyje ten drugi tracking na przesyłkę z UK?). Jedno jest pewne - na moje pieniądze też troche poczekają, co z taką obsługą wcale się nie zamierzam spieszyć z kliknięciem potwierdzenia otrzymania paczki,.
Chyba czarny Mi Max 2 od nich nie jest już dostepny. Miałeś farta :) Czekam również na możliwość zamówienia, bo Goldway coś dłuugo nie ma czarnej wersji na stanie :/
Telefon dotarł dzisiaj, bez VAT, przesyłka kurierska z UK bez śladu Azji na opakowaniu. Nie wiem, co to za kosmiczna wersja - Mi Max 2 czarny, ale kabel i ładowarka białe, ta ostatnia z wtykiem US. Pudełko z telefonem zafoliowane, więc (o ile nie foliowali u siebie) tak to wyszło od Xiaomi. Obok pudełka dorzucone przejściówki na EU i AU - na zdjęciach do aukcji jest też przejściówka, więc raczej na częściowy refund za niewłaściwą ładowarkę nie mam co liczyć :/
Dla ciekawych trackingi: HK->UK 2 dni
Spoiler:
2017-07-21 10:05 GATWICK - UNITED KINGDOM, Delivered - Signed for by 2017-07-21 09:36 GATWICK - UNITED KINGDOM, With delivery courier 2017-07-21 06:47 GATWICK - UNITED KINGDOM, Arrived at Delivery Facility in GATWICK - UNITED KINGDOM 2017-07-21 04:33 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Departed Facility in LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM 2017-07-21 03:37 EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM, Departed Facility in EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM 2017-07-21 03:17 EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM, Processed at EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM 2017-07-21 01:52 EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM, Customs status updated 2017-07-21 01:52 EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM, Processed for clearance at EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM 2017-07-21 01:52 EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM, Clearance Delay 2017-07-21 00:45 EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM, Arrived at Sort Facility EAST MIDLANDS - UNITED KINGDOM 2017-07-20 23:09 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Processed at LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM 2017-07-20 23:06 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Clearance processing complete at LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM 2017-07-20 22:49 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Customs status updated 2017-07-20 22:38 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Arrived at Sort Facility LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM 2017-07-20 20:16 LEIPZIG - GERMANY, Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY 2017-07-20 20:13 LEIPZIG - GERMANY, Transferred through LEIPZIG - GERMANY 2017-07-20 06:00 HONG KONG - HONG KONG, Departed Facility in HONG KONG - HONG KONG 2017-07-20 05:49 HONG KONG - HONG KONG, Processed at HONG KONG - HONG KONG 2017-07-20 04:11 HONG KONG - HONG KONG, Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG 2017-07-20 00:09 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Customs status updated 2017-07-19 20:34 HONG KONG - HONG KONG, Shipment picked up
UK->DK 3 dni (ale wypadł weekend, więc 1 dzień roboczy)
Spoiler:
2017-07-24 17:13 COPENHAGEN - DENMARK, Delivered - Signed for by 2017-07-24 12:11 COPENHAGEN - DENMARK, Awaiting collection by recipient as requested 2017-07-24 07:26 COPENHAGEN - DENMARK, With delivery courier 2017-07-24 01:55 COPENHAGEN - DENMARK, Arrived at Sort Facility COPENHAGEN - DENMARK 2017-07-24 00:03 LEIPZIG - GERMANY, Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY 2017-07-24 00:03 LEIPZIG - GERMANY, Transferred through LEIPZIG - GERMANY 2017-07-23 21:48 BRUSSELS - BELGIUM, Departed Facility in BRUSSELS - BELGIUM 2017-07-23 17:47 BRUSSELS - BELGIUM, Processed at BRUSSELS - BELGIUM 2017-07-21 22:22 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Departed Facility in LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM 2017-07-21 21:14 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Processed at LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM 2017-07-21 20:25 LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM, Arrived at Sort Facility LONDON-HEATHROW - UNITED KINGDOM 2017-07-21 19:17 GATWICK - UNITED KINGDOM, Departed Facility in GATWICK - UNITED KINGDOM 2017-07-21 19:17 GATWICK - UNITED KINGDOM, Processed at GATWICK - UNITED KINGDOM
Reasumując przesyłka DHL działa analogicznie jak u HK_Goldway - można brać :)
Na 100% inne, niż wersja hinduska (brak tych obrazków u góry), ale podpisane jako Black i jest już CE... kosmos z tymi wersjami od Xiaomi :-p Ja się spotkałem póki co z 4 wersjami: 1) klasyk złoty plus biała ładowarka US i biały kabel 2) czarny plus biała ładowarka EU i biały kabel (na video od Gearbest) 3) czarny plus czarna ładowarka EU i czarny kabel (wersja indyjska) 4) czarny plus biała ładowarka US i biały kabel (mój Frankenstein).
W sumie to mi tak wszystko jedno, jaki osprzęt wrzucili - i tak nie będę quick charge'a używał. Grunt, że słuchawka czarna.