Niestety nie ma jacka. Czekam na op5 w normalnej cenie, bo chwilowo są droższe od op5t.
Najwyraźniej czytanie ze zrozumieniem jest tobie obce, ponadto nigdzie nie wspomniałem o budżecie więc nie wiem skąd go wyczarowałeś. Meritum sprawy był trend klepania patelni, coraz mniejszych baterii i rezygnowania z użytecznych funkcji jak ww. audio jack. Część firm tłumaczyło to trudnością uszczelnienia gniazda. W przypadku Xiaomi, Leeco, Sharpa itp. nie widzę żadnego racjonalnego wytłumaczenia, bo ich telefony nie spełniają podstawowych norm ip67. Z budżetem też nie trafiłeś, bo mimo, że na telefon mogę przeznaczyć ~1400zł, na wymagania pokroju 5,5" 16:9, audio jack, ~sd820 to aż nadto. Tyle kosztują chińskie flagowce na sd835. Co mnie zaskoczyło to brak alternatywy dla sgs7e. No może poza op5, którego obecnie ciężko kupić za normalne pieniądze.
Wracając do tematu, dziwi mnie wypuszczenie S3 mini. Design jak w S2, w dodatku jest od niego droższy pomimo gorszego aparatu i braku NFC. Jedyną jego zaletą w stosunku do S2 jest 6gb ram wersji podstawowej, choć i tak lepiej dopłacić 400cny (~63usd) do S2 na sd660 z 6/128gb.