pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: SHARP AQUOS S2

9 sie 2018, o 17:43

dzisiaj dotarł do mnie ze sklepu joybuy,
mógłby mi ktoś pomóc z ogarnięciem co dalej, bo ten temat jest strasznie dla mnie chaotyczny?

9 sie 2018, o 18:07

Czytaj od końca.

9 sie 2018, o 22:37

czy rom z s2 będzie hulał na s3 mini?

9 sie 2018, o 22:43

Nie. Natomiast z s3 mini na s2 tak, ale nie polecam bo nic to nie daje, a w dodatku w aplikacjach występuje przesunięcie obrazu i nachodzi na aparat.

10 sie 2018, o 03:53

Co to za quickshortcutmaker? Jak odblokowac pl?

10 sie 2018, o 09:27

Jeżeli masz system po angielsku to rozwijasz pierwsze SetupWizard wchodzisz w to i wciskasz tą strzałkę "próbować".

10 sie 2018, o 11:36

ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ok na 7ce 32 bit to samo co na 8ce.

Ok opcje z wgrywaniem wyczerpane :/ Pozostaje odpięcie baterii lub ntools,
Co się stanie po odpięciu baterii? Ktoś widział gdzieś jakiś tutorial co wówczas należy zrobić?

10 sie 2018, o 17:23

ma ktoś pomysł czemu nie chce zaktualizować się do oreo? dochodzi do 32% i wyskakuje installation problem

10 sie 2018, o 20:14

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ok na 7ce 32 bit to samo co na 8ce.

Ok opcje z wgrywaniem wyczerpane :/ Pozostaje odpięcie baterii lub ntools,
Co się stanie po odpięciu baterii? Ktoś widział gdzieś jakiś tutorial co wówczas należy zrobić?

zastanawia mnie co da odpięcie baterii :-) może ktoś wyjaśnić ? bo chyba normalnie nic :-(
pewnie jest jakiś sposób na odblokowanie bootloadera w Oreo z poziomu konsoli odpowiednim poleceniem, tylko że ta komenda nie jest publiczna :-/
wchodząc adb shell mamy dostęp do katalogów image, ciekawe gdzie jest zapisana ver. aktualnego oprogramowania
Obrazek

Koledzy właśnie udało mi się z poziomu Oreo przejść do aktualizacji oprogramowania
wkleiłem ROM SS2-135F-0-00WW-B01-update.zip do głownego katalogu i zmieniłem mu nazwę na:
SS2-999Z-0-00WW-B02-update
po wpisaniu kodu:
* # * # 874 # * # *
pojawiła się screnn z opcja aktualizacji
Obrazek
nie wiem czy aktualizować, poczekam na innego śmiałka... może niech ktoś inny spróbuje :mrgreen: , ciekawe czy powróci z 8 do 7.1

10 sie 2018, o 22:36

Nie powróci, wyskoczy błąd
Odpowiedz