przez basswitek » 6 kwi 2018, o 01:46
I co? Zadowolony z wrzutek kolegów właścicieli aquosa? Jakieś wnioski? Bo kolega coś zamilkł. Nie wiem czego oczekujesz od telefonu, który można wyrwać za 5 stówek, ale jak dla mnie w tej cenie nie ma konkurencji i takie marudzenie z całym szacunkiem jest nie na miejscu...
Zamilkł, bynajmniej nie z wrażenia :) Byłem dość mocno zainteresowany tym Sharpem ale opisywane tu były, nie do końca jak się okazało zgodne z prawdą, opinie na temat aparatu tego telefonu - cały czas dopytywałem bo sample wcale tych opinii nie potwierdzały. Owszem - w ciemnych warunkach fotki robi ładne jak na możliwości telefonu ale w typowych jasnych warunkach, fotki nie są wcale bardzo dobre (co jest trochę dziwne w tej sytuacji i zaskakujące in minus). Najpierw niby miały być sample na pda/xda czy gdzieś tam - sample były ale marne te zdjęcia wyszły, być może ruscy nie umieją czegoś ustawić albo im ręka się omskła pomyślałem, bo z ostrością było słabo. Te fotki ostatnie w końcu jakieś konkretniejsze i była wreszcie pewność co do wyostrzenia na konkretnym obiekcie. Jest lepiej, jest nawet całkiem dobrze ale jak dla mnie te fotki potwierdzają tylko że jest z tym lekki problem, albo po prostu aparat nie jest w stanie ogarnąć drobnych detali, bo przy zbliżeniach zaczyna być widoczna dość szybko utrata ostrości/kompresja. Przy dziennych warunkach jak na razie twietdzenia o zdjęciach lepszych od mi5 i nowszych można włożyć między bajki, no chyba że mi4c robiłby lepsze zdjęcia od nowszych Mi, wtedy to mogłaby być prawda, bo od tego Sharpa robi właśnie trochę lepsze fotki w dziennych warunkach (i gorsze w słabych). Mi4c jest z 2014r i kosztował mnie 120$ (2/16gb) w 2016r. Dziś mamy 2018r i za tą cenę kupiłem też Cool1 który również robi lepsze fotki od Sharpa (w dzień), jest szybszy, ma większą baterię. Więc ten Sharp poza ładnym designem/wymiarami, niezłymi fotkami w niesprzyjających warunkach - nie wyróżnia się poza tym niczym szczególnym (nawet w cenie 150$). A szkoda bo jednak typowy 5.5 dla mnie trochę za duży.