kamery sportowe, rejestratory jazdy, monitoring,
Dyskusje, promocje, pomoc.
Odpowiedz

Re: Rejestrator jazdy

23 mar 2014, o 13:56

A co sądzicie o najtańszych , np:
http://www.aliexpress.com/item/Don-t-mi ... 80411.html lub
http://www.aliexpress.com/item/In-stock ... 0.html?s=p
?
Warto sknerzyć? Czy lepiej dołożyc do G1W ?

23 mar 2014, o 22:27

Ten pierwszy to od razu kojarzy mi się z tandeta tych IR napikowane ze aż strach pomyśleć co w nocy nagra ;-) a ten drugi już lepszy ale przydały by się próbki wideo wtedy można coś więcej dyskutować, wiec na chwilę obecną wolałbym dołożyć do G1.

Wysłane z mojego W450 przy użyciu Tapatalka

24 mar 2014, o 21:31

malyczak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

C600 mam od roku (wtedy kosztował 27$) działa przyzwoicie, obraz super w dzień, nocą kiepsko. Mało funkcjonalna obsługa IR i może dlatego gorszy obraz nocą. Bateria symboliczna więc praca tylko na kablu i brakuje ustawienia dla dłuższych fragmentów max. 3 min. Zalety to bardzo małe wymiary. Obecnie bym już nie kupił tego modelu bo wyszły nowsze np.c900 i ten bym brał ale zasadniczo c600 też spełnia zadanie i do taniego amatorskiego kręcenia wystarczy.
Lepiej sprawuje się na karcie klasy10 niż na 4 tam między filnami był przeskok kilku sekund 2-3 sek. i mniej płynny obraz troche klatkował.

24 mar 2014, o 21:43

Witam. Pozwolę się wtrącić do tematu.

Czy ktoś mógłby wyrazić jakieś swoje zdanie o tym sprzęcie?

http://www.aliexpress.com/item/VanxseHD ... 46748.html

25 mar 2014, o 04:27

osobiscie nie kupilbym do auta rejestratora bez czujnika ruchu i bez g sensora

25 mar 2014, o 22:45

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja tam nie za bardzo się znam ale z tego co gdzieś przeczytałem to czujnik ruchu to coś, co rysuje przebytą drogę na mapie google'a- tylko ja jeżdżę moim samochodem i wiem gdzie byłem więc mi to niepotrzebne.
G sensor to coś, co pokazuje przeciążenia, którym poddane jest auto, np w trakcie kolizji. Zapewniam, że kolizję widać też na filmie i np na fotkach, którymi dokumentujesz efekty stłuczki.
Są jeszcze jakieś plusy g sensora i czujnika ruchu?

26 mar 2014, o 09:43

Czujnik ruchu to nie to.
Automatycznie włącza nagrywanie jeśli pojawi się jakiś ruch przed kamerą.

Tapatalk SGS III - i9300

26 mar 2014, o 09:48

Jeżeli mowa o normalnym czujniku ruchu to dobra sprawa bo większość dvr ma niby wykrywanie ruchu ale polega na tym ze włączona jest kamera w trybie czuwania i włącza się nagrywanie jak cos pojawi się w kadrze niestety większość kamer na liche baterie i działa to około 30min i trzeba ręcznie Aktywować. A g sensor przydaje się bo zabezpiecza pliki przed skasowaniem jak wykryje większe przeciążenie lub też daje wykres wektorów z której strony zadziała jakaś siła np podczas kolizji.

Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka

30 mar 2014, o 19:43

Dostałem już swój rejestrator BLACKWIEW K6000 Novatek - zamówiony za ok. 35$ na Geekbuying.
[hide]Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj![/hide][/quote]

Jak za tę cenę naprawdę w porządku sprzęt. Ładnie nagrywa, nawet w nocy przy normalnych lampach ulicznych jest świetny obraz, gorzej bez tych lamp no ale mamy jeszcze światła swoje włączone i tyle widać co doświetlimy sami.
G-sensor jest wbudowany i nie miałem okazji (na szczęście) wypróbować, natomiast czujnik ruchu tu całkowicie zbędny gdyż wraz z przekręceniem kluczyka, urządzenie samo się uruchamia, po czym gdy zgaszę silnik samo się po minucie wyłącza. Gorzej jak ktoś ma prąd w zapalniczce cały czas nawet po wyciągnięciu kluczyka.
Tylko kartę pamięci znalazłem 4gb nieużywaną, wystarcza na 30 minut nagrania w jakości HD 720p. Kiedyś przy okazji może dokupię większą.

7 kwi 2014, o 06:46

Istnieją aplikacje, które zmienia swój telefon w dashcam, takie jak "Torque App", "Autoguard", "Autoboy Blackbox", "DailyRoads Voyager" ..

Jest również możliwe użycie aparatu kreska tego celu. Np.: http://www.szswill.com itp..
Odpowiedz