Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez marx » 14 gru 2019, o 14:06

hard napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Na oko większych różnic nie zauważysz.
marx
Administrator
 
Posty: 10592
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 265
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez fake4r » 14 gru 2019, o 17:18

Moje spostrzeżenia po 3 dniach używania Note 8 w porównaniu do RN5 PRO:

Note 8 jest szybszy co czuć przy normalnym użytkowaniu
Bateria ubywa wolniej
Dioda powiadomień w 8 jest w beznadziejnym miejscu, prawie że na krawędzi obudowy, to samo głośnik, trzeba się przyzwyczaić do innego trzymania słuchawki podczas rozmowy
Brak przedniej diody aparatu
Tylna dioda jest słabsza
Na plus w końcu normalny slot na 2 sim + micro sd
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 22 gru 2019, o 02:02

Ja też odebrałem w poniedziałek swój. Śmiga fajnie choć mógłby mieć jaskrawsze mocniejsze i żywsze kolory, coś jak miał samsung w amoledzie. Ciekaw jestem jak zdjęcia po przeniesieniu na komp. No i dioda faktycznie świeci słabo a z przodu brak a i ekran słabo oświetla do selfi. Dzwonki mi się mało podobają ale ogólnie ok. No i śmiga Fake GPS i ACR choć liczyłem, że tel będzie miał nagrywanie z poziomu telefonu bo RN7 ma. W Samsungach na 9 Pie podobno już nie śmigają te apki.
zbyszek.m1@o2.pl
 
Posty: 56
Dołączył(a): 3 maja 2016, o 01:11
Telefon:: samsung

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez fake4r » 22 gru 2019, o 09:15

Musiałbyś wgrać xiaomi.eu wtedy masz miuiowski dialer i apkę do smsów
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez tpawel » 22 gru 2019, o 11:25

Na RN8pro ,który nie ma wsparcia xiaomi.eu można wrzucić global Indonezja i tam jest dialer miui.
Raczej z RN8 powinno być tak samo.
Co do RN8-bialy jest dla mnie obłędny. Szkoda ze trochę przodu telefonu nie poprawili w porównaniu do rn7
tpawel
VIP
 
Posty: 3749
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 115
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez fake4r » 22 gru 2019, o 14:25

Ja wrzucałem właśnie xiaomi.eu do mojego RN8 bo nie mogłem przeboleć tego googlowskiego dialera, po kilku latach użytkowania miui.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 23 gru 2019, o 16:01

To wersja globalna jest jeszcze inna od typowo europejskiej ? Jak wam się podobają zdjęcia z RN8 ? Bo mnie jakoś średnio.
zbyszek.m1@o2.pl
 
Posty: 56
Dołączył(a): 3 maja 2016, o 01:11
Telefon:: samsung

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez tpawel » 23 gru 2019, o 16:30

W wersji eu (czyli rn8t) jest jeszcze NFC.
Ja mam wersję pro, aparat przy dobrym świetle jest bardzo dobry, ale przy słabszym jest marnie. Przesiadalem się z Mi8, więc tak średnio w porównaniu do niego ( co w sumie nie powinno nikogo dziwić)
tpawel
VIP
 
Posty: 3749
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 115
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez fake4r » 23 gru 2019, o 18:15

zbyszek.m1@o2.pl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Przy użyciu gcam wychodzą trochę lepsze.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez dash4 » 30 gru 2019, o 15:49

Tak trochę może nie na temat- a może trochę w rozwinięciu tematu.
A jak to jest w RN8Pro ..jak spisuje się GPS to raz
a dwa- jak jest z systemem. Skoro on nie obsługuje xiaomi.eu to co do niego najlepiej wsadzić??
Rozmiem że foty są na przyzwoitym poziomie (cudów się nie spodziewam)

PZDR i Bez bólu głowy wskoku do Nowego Roku :P :)
dash4
AKTYWNY
 
Posty: 213
Dołączył(a): 25 lis 2013, o 23:05
Pochwały: 2
Telefon:: htc

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez Rura » 30 gru 2019, o 16:36

Foty bez stresu jak na tę cenę wręcz bardzo dobrze, giepieeesy - bez stresu i na janosiku i na mi-ficie.
Ja jadę na EEA... Jeżeli chcesz smsy i dialer miui to soft indonezja to ma...
Tylko wqrw..a mnie miui 11 i będę robił downgrade do 10 na 3 słuchawkach (Mi9, MiMax3, RN8Pro).
Avatar użytkownika
Rura
AKTYWNY
 
Posty: 641
Dołączył(a): 10 lut 2018, o 14:25
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 12
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez dash4 » 31 gru 2019, o 13:31

A z tym softem do RN8Pro to jakiś konkretny numer (chodzi mi o ten z dialerenm na wzór miui) Tak żeby nie było że któryś lepszy/ któryś gorszy jak to było w przypadku MIUI.(chodzi o baterię, aparat, i inne elementy)
dash4
AKTYWNY
 
Posty: 213
Dołączył(a): 25 lis 2013, o 23:05
Pochwały: 2
Telefon:: htc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron