• Reklama

Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez marx » 21 lis 2019, o 14:29

Wersja Tekstowa
Note 8 Test telefonu za 570 złotych

Wersja YT
https://www.youtube.com/watch?v=qZbZDkWhNfQ

Obrazek

Redmi Note 8 jest bardzo dobrym telefonem wśród innych budżetowców. Wycena poniżej 800zł sprawia że ma doskonały stosunek ceny do jakości. Kupując go będziesz się cieszył ładnym wzornictwem, dobrą wydajnością, ładnym wyświetlaczem, dobrym brzmieniem i ładnymi zdjęciami w dobrym świetle. Niektórym może brakować obsługi NFC, czy też Bluetooth 5. Ponarzekać też można na zdjęcia w słabym świetle oraz na brak stabilizacji obrazu. Należy jednak pamiętać że to stosunkowo tani telefon i nie można od niego wymagać wszystkiego.
Polecam zakup!

PLUS
Dźwięk z głośnika
Wyświetlacz
Kamera

MINUS
Brak stabilizacji obrazu
Brak NFC

OCENA
Budowa i wygląd: 8
Ekran: 8
Wyposażenie: 7
Kamera: 8
Bateria:8
Cena: 8

OCENA KOŃCOWA 7.8/10

Autor postu otrzymał pochwałę
marx
Administrator
 
Posty: 10306
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 262
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez wacie72 » 21 lis 2019, o 21:40

Dzięki Marek za recenzje .
Już myślałem że od Ciebie nic nie będzie ;)
Zastanawiam się czy jest sens wymiany Redmi Note 7 na ósemkę bo na pierwszy rzut oka to bardzo podobne telefony ?
Avatar użytkownika
wacie72
VIP
 
Posty: 853
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 14:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez marx » 22 lis 2019, o 09:28

Różnica nie jest duża, jak nie masz parcia na nowości, to pozostań i poczekaj na większy przeskok technologiczny, za pól roku będzie Note 9
marx
Administrator
 
Posty: 10306
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 262
Telefon:: Dual sim

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez wacie72 » 22 lis 2019, o 10:18

Dzięki za odpowiedź.
W telefonie korzystam bardzo intensywnie z nawigacji i Yanosika i to co wyprawia GPS w Note 7 woła o pomstę do nieba .
Note 7 mam zaledwie ze 3 miesiące a już mam go dość i rozglądam się za czymś innym.
Avatar użytkownika
wacie72
VIP
 
Posty: 853
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 14:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez sonic » 22 lis 2019, o 10:28

też jestem negatywnie zaskoczony nawigacją w RN7, zdarza się że GoogleMaps zawiesza się i nie pokazuje mojej aktualnej pozycji, strasznie to uciążliwe
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 1113
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 13:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez wacie72 » 22 lis 2019, o 10:35

Zrotowanie telefonu i wgranie "jakiegoś" pliku podobno rozwiązuje ten problem.
Avatar użytkownika
wacie72
VIP
 
Posty: 853
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 14:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez marx » 22 lis 2019, o 21:42

W testach jakie zrobiłem na RN8 nawigacja spisała się nadspodziewanie dobrze, powiem że o wiele lepiej niż wcześniejsze modele telefonów.
Ale nadmienię że testowałem nawi tylko jeden dzień.
marx
Administrator
 
Posty: 10306
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 262
Telefon:: Dual sim

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez hard » 23 lis 2019, o 19:18

a mozna wiedziec jak aparat sie spisuje? i jak sie spisuje wzgledem note 7?
hard
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 24 lip 2017, o 14:43
Pochwały: 3
Telefon:: leeco le 2 x520

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez marx » 28 lis 2019, o 15:56

Moim zdaniem zdjęcia są lepsze, z modelu na model są odrobinę lepsze. Jak zwykle nocne goty wypadają przeciętnie. W recenzji są przykładowe zdjęcia.
marx
Administrator
 
Posty: 10306
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 262
Telefon:: Dual sim

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez hard » 29 lis 2019, o 23:00

a jak wydajnosc? na takim samym poziomie co note 7? bo jednak snap 665 jest bardziej energooszczedny od 660 i taktowanie rdzeni ma 2.00 ghz..
hard
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 24 lip 2017, o 14:43
Pochwały: 3
Telefon:: leeco le 2 x520

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 2 gru 2019, o 20:06

Czy RN8 posiada funkcję rutera Wi-Fi ?
zbyszek.m1@o2.pl
 
Posty: 51
Dołączył(a): 3 maja 2016, o 01:11
Telefon:: samsung

Re: Redmi Note 8, Test, Recenzja, opinie

Postprzez fake4r » wczoraj, o 22:23

Jeżeli chcesz udostępniać z telefonu internet po wifi to jak najbardziej. Starsze modele już dawno miały taką funkcję.

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5995
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 214
Telefon:: Redmi Note 5 Pro


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama