• Reklama

Recenzja meizu pro 6 plus

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez gojar » 9 wrz 2018, o 22:23

Na razie wyskoczyło mi powiadomienie, że muszę zaktualizować usługi google play. O dziwo po aktualizacji synchronizacja zaczęła działać prawidłowo. W sumie mam wrażenie że jednak na 7 telefon działa znacznie sprawniej i płynniej. Na 6 potrafił mi się przycinać przy wychodzeniu z kontaktów. Teraz tego nie ma. Zobaczę przez parę dni jak będzie się zachowywał i wtedy pomyślę o przejściu na 5. Telefon po zakupie miał zainstalowane flyme 6.
gojar
 
Posty: 131
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 20:14
Lokalizacja: PL
Pochwały: 3
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus

Reklama

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Teon1 » 10 wrz 2018, o 08:01

Osobiście polecam zainstalować Flyme 7 w wersji CN(wersja beta o oznaczeniach 7.8.7.10).Według mnie jest o najszybszy i najbardziej stabilny ROM dla naszego Meizu. Nie posiada niektórych problemów wersji Global(min. problem z mcharge, który na Globalu jest ciągle włączony, jest tryb nocny czy NFC). Po lekkich modyfikacjach system wręcz pływa, nie ma problemów z aplikacjami - zalezam zaisntalować progeam Link2SD, zintegrować usługi Google do usług systemowych, zamrozić aplikację zabezpieczenia - wtedy żadna aplikacja nie będzie ubijana w tle, w moim przypadku działa nawet Endomondo czy inne aplikacje, korzystające z usług lokalizacji w tle(wcześniej ubijane przez aplikację zabezpieczenia). Wydaje mi się również, że na żywotności zyskała bateria, ale ciężko jest mi to sprawdzic przez beznadziejne zliczanie czasu działania w aplikacji bateria(statystyki 24H albo 48H bez liczenia od ostatniego cyklu ładowania).

@Edit,
Warto jednak pamiętać, że na ROMie CN nie można zainstalować niektórych aplikacji ze sklepu Play - min. Netflixa.
Avatar użytkownika
Teon1
 
Posty: 23
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 14:01
Pochwały: 1
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez del » 13 wrz 2018, o 11:18

colander napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wibrację przy połączeniu można wyłączyć w ustawieniach diallera.

igor1x napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Na chińskim 7.8.5.4 udało mi się zalogować w YT Vanced po przekonwertowaniu za pomocą Link2SD (wymagany root) oficjalnej apki yt i MicroG na aplikację systemowe (podejrzewam że wystarczy zrobić to z microg ale jako że w obu zrobiłem to za jednym razem to nie mogę jednoznacznie stwierdzić)

DarK SimoN napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zaczynają działać gdy w ustawieniach pozwolisz Messengerowi na działanie w tle
del
 
Posty: 32
Dołączył(a): 31 sty 2014, o 19:39
Pochwały: 1
Telefon:: ZTE

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Adrian123 » 14 wrz 2018, o 17:55

Panowie mam dwa pytania dotyczące telefonu.
Posiadam nowego Meizu z systemem Flyme 5.2.7. 1G i chciałbym zainstalować oczywiście sklep google itp.
W Hot Apps występują Google Play services i Play Store, których nie da się zainstalować. Nie mam również opcji wyszukiwania więc nie mam jak znaleźć Google Installera. Co robić? Chciałbym mieć ten oryginalny i właściwy sklep google bez kombinacji i jakiegokolwiek ryzyka. W opcjach aktualizacji nie ma również nowszej wersji systemu - i tak z tego co czytałem to nowsze softy są bardziej wadliwe. Posiadam roczną gwarancję od banggood i nie chciałbym aby została jakkolwiek naruszona.
I drugie pytanie - czy w nowszych softach od mojego jakość aparatu jest lepsza czy ma po prostu jakieś niepotrzebne dodatki? Bo ten nie powala jakością. :-(
Adrian123
 
Posty: 1
Dołączył(a): 14 wrz 2018, o 17:05
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez basswitek » 15 wrz 2018, o 14:44

Poszukaj w google apk Xiaomi google installer - działa z Meizu. Tylko czekaj cierpliwie i akceptuj po kolei kolejne elementy do instalacji (inaczej się przywiesi i od nowa trzeba instalować)

Aparat praktycznie bez zmian na nowszym sofcie. Polecam zainstalować 'A better camera' (dla mnie najlepsza) lub Bacon Camera (ma opcję rwgulacji ostrości i odszumiania)
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 341
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 18
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez grzybolevsky » 17 wrz 2018, o 23:03

Cześć, zastanawiam się właśnie nad tym telefonem lub S7. Za S7 przemawia lepszy aparat i pewnie wsparcie. Natomiast za Meizu bateria i DAC. Zastanawia mnie tylko jedno - czy istnieje jakieś normalne oprogramowanie które bez kombinowania pozwoli mi używać telefonu? Mam już dość zabawy z rootowaniem żeby dostać apki google, zależy mi na dobrym działaniu netflixa, spotify i reszty popularnych apek. Nie wiem czy opłaci się dokładać do S7 :(
grzybolevsky
 
Posty: 14
Dołączył(a): 12 lip 2016, o 12:36
Telefon:: XIAOMI
ROM: MIUI 8

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez colander » 17 wrz 2018, o 23:20

grzybolevsky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
To jest tel bez dobrego oprogramowania. Jest za to ładny i ma dobre bebechy.
colander
 
Posty: 69
Dołączył(a): 18 mar 2015, o 16:28
Pochwały: 2

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez Flyagaric » 18 wrz 2018, o 00:53

To nie są fony do porównywania - są zbyt różne. Tylko proca mają tego samego. Potem już są ogromne różnice w rozmiarach - dla mnie nie do pogodzenia. S7 ma dopracowany ROM, znakomity aparat i dobrą, pewną gwarę. Pro 6 Plus ma bez porównania gorszy aparat, słaby ROM, raczej zapomnij o gwarancji (pewnie tylko 6 miesięcy ochrony, jak bierzesz PayPalem), ale za to jest dużo tańszy.
Ciężko, to rozpatrywać jako wzajemne alternatywy :)
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4378
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 150
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez basswitek » 18 wrz 2018, o 02:48

5.7" 2k amoled (dla mnie ważne) i bardzo dobra reszta (w tym aparat choć to nie top topów jak S7 w smartfonach). Za 180$ to świetna oferta tylko kwestia czy będą działały te apki Netflix itp. Na 90‰ nc+ czy hbo go nie pójdzie bo tam wymagana jest certyfikacja widevine i cholera wie co jeszcze. Mi nawet na xiaomi nie działa ten syf, u ojca działa na oficjalnym romie miui, ale wgra się inny i już problemy.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 341
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 18
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez DarK SimoN » 18 wrz 2018, o 05:53

@del @Teon1

Takich wskazówek nam potrzeba, to mi się podoba, brawo chłopcy ;-)

Chyba można zamiast Link2SD użyć Titanium Backup?

Dałem sobie spokój z zamrażaniem apek po tym jak po zamrożeniu systemowej Chińskiej przeglądarki nie wiedzieć czemu cały system po uruchomieniu odrazu freezował i pozostał tylko format :-\
Avatar użytkownika
DarK SimoN
 
Posty: 115
Dołączył(a): 28 paź 2015, o 00:49
Telefon:: LG

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez TLasky » 18 wrz 2018, o 14:58

Istotnie na Pro 6+ nie działa Netflix, TVN Player itp.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1975
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 11:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez gojar » 27 wrz 2018, o 18:38

Po 12 dniach znowu mam działający normalnie telefon. Ale po kolei. Downgrade z flyme7 do 6 spowodował wpadnięcie telefonu w pętlę przy starcie i nic nie można było zrobić. Wgranie flyme 5 nie przyniosło pozytywnego efektu. Dopiero reset do fabryki i instalacja 7 uruchomiło telefon. Jeszcze raz dałem szansę nowemu systemowi, tym razem wgranemu z całkowitym czyszczeniem fona. Przez kolejne dni próbowałem dobrać różne wersje instalatorów googlowskich aplikacji, ale cały czas z synchronizacją były problemy. Działało przez jeden dwa dni i się sypało. Kombinacje z uprawnieniami, dawanie wszystkiego na zezwól i dalej problemy. Czyszczenie danych aplikacji, cache i nic. Niby pokazywało że się synchronizuje a i tak w rzeczywistości to działało. Chodzi oczywiście o kalendarz i kontakty. W końcu decyzja: hard reset i wgranie 6.3.0.0G. Od dwóch dni wszystko działa. Bezproblemowa instalacja wszystkiego za pierwszym podejściem. Synchronizacja bez problemów. Jednym słowem wszystko działa.
Trochę mi szkoda, bo jednak wizualnie 7 wyglądała dla mnie dużo lepiej. Ale cóż, kiedy z telefonu i nie dało się normalnie korzystać :(
W 7 żeby wysłać mms musiałem włączać przesył danych. W 6 tego robić nie muszę.
Niestety wygląda na to, że mój fon skończy aktualizacje na 6 bo raczej nic nowszego niż obecna 7 nie będzie.
Ale i tak uważam, że pomimo tych bolączek, jest to naprawdę fajny telefon za te pieniądze.
gojar
 
Posty: 131
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 20:14
Lokalizacja: PL
Pochwały: 3
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama