Recenzja meizu pro 6 plus

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja meizu pro 6 plus

Postprzez adam7590 » 9 wrz 2018, o 13:48

abeon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Google pay nie będzie działał ponieważ nie ma certyfikatu Google.
Tu jest jakiś poradnik jak dodać certyfikat (albo jak go przywrócić jeśli się go zrootowało)
http://forum.flymeos.com/thread-40784-1-1.html

U mnie to nie działa ale może u kogoś innego będzie działać.
Ktoś pisał że działa mu aplikacja IKO. Podejrzewam że nfc działa tylko wtedy gdy bank stosuje jedną technologię, HCE. Banki które korzystają z Google pay nie będą obsługiwać Meizu Pro 6 plus ponieważ wykrywa roota (tak dokładniej to Google Pay wykrywa tego roota).
Jutro spróbuje potwierdzić czy HCE działa w Millenium (on nie ma google pay więc powinien działać).
Tu macie listę banków obsługujących technologie płatnicze.
https://www.najlepszekonto.pl/platnosci-mobilne
Ostatnio edytowano 9 wrz 2018, o 14:48 przez adam7590, łącznie edytowano 1 raz
adam7590

Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 7.0.1 G

Postprzez Cezary_Lewczuk » 9 wrz 2018, o 14:48

gojar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Miałem tak samo wróciłem do flyme 5
Cezary_Lewczuk

Postprzez gojar » 9 wrz 2018, o 15:00

Powrót bez problemów? Robiłeś ustawienia fabryczne? Normalnie z 7 przez update?
gojar

Pochwały: 3
Telefon:: Sharp S3

Postprzez Cezary_Lewczuk » 9 wrz 2018, o 21:51

Tak, wgralem flyme 5 bez problemu, w mojej ocenie muzyka, fotki i usługi google najlepsze, testowałem flyme 6, 7 chiński i wróciłem do 5. Zero problemów w uzytkowaniu. Z tymi nowymi romami, zawsze coś było nie tak.
Cezary_Lewczuk

Postprzez gojar » 9 wrz 2018, o 22:23

Na razie wyskoczyło mi powiadomienie, że muszę zaktualizować usługi google play. O dziwo po aktualizacji synchronizacja zaczęła działać prawidłowo. W sumie mam wrażenie że jednak na 7 telefon działa znacznie sprawniej i płynniej. Na 6 potrafił mi się przycinać przy wychodzeniu z kontaktów. Teraz tego nie ma. Zobaczę przez parę dni jak będzie się zachowywał i wtedy pomyślę o przejściu na 5. Telefon po zakupie miał zainstalowane flyme 6.
gojar

Pochwały: 3
Telefon:: Sharp S3

Postprzez Teon1 » 10 wrz 2018, o 08:01

Osobiście polecam zainstalować Flyme 7 w wersji CN(wersja beta o oznaczeniach 7.8.7.10).Według mnie jest o najszybszy i najbardziej stabilny ROM dla naszego Meizu. Nie posiada niektórych problemów wersji Global(min. problem z mcharge, który na Globalu jest ciągle włączony, jest tryb nocny czy NFC). Po lekkich modyfikacjach system wręcz pływa, nie ma problemów z aplikacjami - zalezam zaisntalować progeam Link2SD, zintegrować usługi Google do usług systemowych, zamrozić aplikację zabezpieczenia - wtedy żadna aplikacja nie będzie ubijana w tle, w moim przypadku działa nawet Endomondo czy inne aplikacje, korzystające z usług lokalizacji w tle(wcześniej ubijane przez aplikację zabezpieczenia). Wydaje mi się również, że na żywotności zyskała bateria, ale ciężko jest mi to sprawdzic przez beznadziejne zliczanie czasu działania w aplikacji bateria(statystyki 24H albo 48H bez liczenia od ostatniego cyklu ładowania).

@Edit,
Warto jednak pamiętać, że na ROMie CN nie można zainstalować niektórych aplikacji ze sklepu Play - min. Netflixa.
Teon1

Pochwały: 1

Postprzez del » 13 wrz 2018, o 11:18

colander napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wibrację przy połączeniu można wyłączyć w ustawieniach diallera.

igor1x napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na chińskim 7.8.5.4 udało mi się zalogować w YT Vanced po przekonwertowaniu za pomocą Link2SD (wymagany root) oficjalnej apki yt i MicroG na aplikację systemowe (podejrzewam że wystarczy zrobić to z microg ale jako że w obu zrobiłem to za jednym razem to nie mogę jednoznacznie stwierdzić)

DarK SimoN napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zaczynają działać gdy w ustawieniach pozwolisz Messengerowi na działanie w tle
del

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE

Postprzez Adrian123 » 14 wrz 2018, o 17:55

Panowie mam dwa pytania dotyczące telefonu.
Posiadam nowego Meizu z systemem Flyme 5.2.7. 1G i chciałbym zainstalować oczywiście sklep google itp.
W Hot Apps występują Google Play services i Play Store, których nie da się zainstalować. Nie mam również opcji wyszukiwania więc nie mam jak znaleźć Google Installera. Co robić? Chciałbym mieć ten oryginalny i właściwy sklep google bez kombinacji i jakiegokolwiek ryzyka. W opcjach aktualizacji nie ma również nowszej wersji systemu - i tak z tego co czytałem to nowsze softy są bardziej wadliwe. Posiadam roczną gwarancję od banggood i nie chciałbym aby została jakkolwiek naruszona.
I drugie pytanie - czy w nowszych softach od mojego jakość aparatu jest lepsza czy ma po prostu jakieś niepotrzebne dodatki? Bo ten nie powala jakością. :-(
Adrian123

Postprzez basswitek » 15 wrz 2018, o 14:44

Poszukaj w google apk Xiaomi google installer - działa z Meizu. Tylko czekaj cierpliwie i akceptuj po kolei kolejne elementy do instalacji (inaczej się przywiesi i od nowa trzeba instalować)

Aparat praktycznie bez zmian na nowszym sofcie. Polecam zainstalować 'A better camera' (dla mnie najlepsza) lub Bacon Camera (ma opcję rwgulacji ostrości i odszumiania)
basswitek
AKTYWNY

Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi mi4c

Postprzez grzybolevsky » 17 wrz 2018, o 23:03

Cześć, zastanawiam się właśnie nad tym telefonem lub S7. Za S7 przemawia lepszy aparat i pewnie wsparcie. Natomiast za Meizu bateria i DAC. Zastanawia mnie tylko jedno - czy istnieje jakieś normalne oprogramowanie które bez kombinowania pozwoli mi używać telefonu? Mam już dość zabawy z rootowaniem żeby dostać apki google, zależy mi na dobrym działaniu netflixa, spotify i reszty popularnych apek. Nie wiem czy opłaci się dokładać do S7 :(
grzybolevsky

Telefon:: XIAOMI
ROM: MIUI 8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin