No jasne że to było na szybko porównanie od razu jak mi przyszedł telefon, dlatego zaznaczyłem że to pewnie kwestia ekranu. Jak pozgrywałem zdjęcia na siostry tel. z ekranem 2k to zdjęcia wydawały się o klasę lepsze niż są w rzeczywistości
Minimalnie widać że Cool1 od Mi4c robił jaśniejsze / mniej kontrastowe - fotki wydają się też ostrzejsze bez i przy małym przybliżeniu, ale przy mocnym przybliżeniu są bardziej postrzępione niż na Mi4c. Chyba lepsza metoda Coola, bo z dużych zbliżeń rzadko się korzysta przy przeglądaniu zdjęć.
Na ekranach telefonów wydaje się ogólnie że lepsze zdjęcia robi Cool, ale jednak większość zdjęć o włos lepiej wypadało na Mi4c, kilka jednak wyszło minimalnie lepiej na Cool1. Zdjęcia w zaciemnieniu podobnie słabo ale nie testowałem zbyt dużo, może Cool1 ma jakiś tryb do ciemnych zdjęć żeby na pewno używał tej drugiej kamery, gdzieś w necie widziałem różnice. Generalnie praktycznie ten sam poziom aparatu, ale Cool ma bokeh i trzeba przyznać że fajnie to wygląda. Jeszcze muszę dopytać czy na tym sofcie c103 wychodzą tak samo dobre fotki co na Leree, ale raczej to będzie to samo.